Oei: Noren (alweer) boos op prinses Märtha Louise en haar Durek

Gaat het Noorse hof wederom ingrijpen?

Ze hadden het nog zo lief beloofd: Märtha Louise en haar ’twin flame’, Durek Verrett, zouden écht ophouden met het gebruiken van haar koninklijke status voor hun spirituele business-praktijken. Van die belofte blijft echter weinig over.

Spirituele prinses

Ze spreekt met engelen, haar verloofde zag zijn aanzoek gedwarsboomd worden door allerhande geesten, en als je ze maar genoeg betaalt, kunnen ze jou de fijne kneepjes van het spiri-vak bijbrengen. Nee, het bijzondere carrièrepad van Noorse prinses Märtha Louise en haar sjamaan vallen niet bij iedereen in goede aarde.

Nu geldt natuurlijk: hartstikke leuk dat een royal met een beetje bijklussen de kost kan verdienen. Toch? Maar wat de Noren vooral tegen de borst stuit, is het feit dat het spirituele stel hun koninklijke roots gebruikt ter zelfpromotie. Daar zijn vervolgens afspraken over gemaakt, Märtha Louise legde al haar royal duties neer, maar deze week ging het alwéér mis.

TikTok

Zo had Durek het afgelopen week in een TikTok-video over verschillende andere leden van het koninklijk huis. Op zich niks mis mee, ware het niet dat hij ditzelfde TikTok-account gebruikt om zijn handelswaar aan de man te brengen, zoals een medaillon dat volgens de guru himself over helende krachten beschikt. Hierom is het Märtha en Durek niet toegestaan om koninklijke connecties te bespreken via hun social media.

Zo creëert de sjamaan opnieuw een link tussen zijn bovenzinnelijke handeltje en het Norske Kongehus. Bovendien blijft hij nog regelmatig de titel van ‘prinses’ gebruiken voor zijn grote liefde, wat ook regelrecht tegen de deal ingaat die er binnen de paleismuren gesloten was.

Statement

Als gevolg hiervan zijn er weer flink wat Noren boos op de sjamaan én de prinses aan zijn zijde. Verschillende bronnen melden namelijk dat er in de Noorse pers een vloedgolf aan kritiek is ontstaan op de spiri-zakenlui.

En daar blijft het niet bij. Ook het Noorse hof voelde zich genoodzaakt om op de ophef te reageren. De Noorse krant VG heeft hierover navraag gedaan bij het hof. In dit bericht stond: “Middels goede gesprekken deze herfst, is het koningshuis tot wederzijds begrip en een weg voorwaarts gekomen. De koninklijke familie blijft met elkaar praten, terwijl de afspraken uitgewerkt worden, zoals Zijne Majesteit de Koning in november ook stelde in een interview.”

Het feit dat de love birds nog geen twee maanden na het maken van de deal alweer lak lijken te hebben aan de regels, schiet veel mensen in het verkeerde keelgat. In november stelde het Noorse hof nog dat Märtha Louise haar titel an sich wel zou behouden, maar als dit zo doorgaat? Het zou ons niet verbazen als Märtha binnenkort helemaal haar koninklijke titels kwijtraakt…

Bron: VG.no, Royal Central, Beau Monde archief | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws