Prinses Märtha Louise en Sjamaan Durek stellen huwelijk uit

De gezondheidsproblemen van sjamaan Durek gooien roet in het eten.

De royals in Noorwegen hoeven voorlopig nog even niet te rekenen op een uitnodiging van de bruiloft van prinses Märtha Louise en Sjamaan Durek. De twee zijn afgelopen zomer verloofd, maar door de gezondheidsproblemen van Durek wordt het huwelijk voorlopig nog even uitgesteld.

Gezondheidsproblemen

Sjamaan Durek kampt al jaren met ernstige nierproblemen en afgelopen jaar is zijn gezondheid achteruitgegaan. De Sjamaan heeft een niertransplantatie nodig en zal binnenkort geopereerd moeten worden. “Helaas konden we nog geen donor voor me vinden. Märtha zou het gedaan hebben, maar haar nier was niet geschikt. Dus we blijven zoeken. Maar ik ben ervan overtuigd dat we er op een dag één zullen vinden” vertelt hij aan het Duitse blad Bild.

Ook laat hij weten dat hij het niet zit zitten om ‘voor het altaar na te moeten denken over gezondheidsproblemen’. De Sjamaan wil in goede gezondheid verkeren voordat hij de eeuwige trouw beloofd aan zijn grote liefde prinses Märtha Louise.

 

Koninklijke verloving

Afgelopen juni werd de verloving met een simpel persbericht aangekondigd. Het stel deelde: “Liefde oordeelt niet op basis waar je vandaan komt, of wie je bent als mens. Liefde creëert een brug tussen mensen, culturen, en religies. En wij zijn blij dat we elkaar gevonden hebben, over continenten, etniciteit en sociale achtergrond heen.”

Er zijn namelijk nogal wat verschillen tussen de Noorse prinses Märtha Louise en sjamaan Durek Verrett. Zo leidt de liefde tussen de twee al meer dan drie jaar lang tot opgetrokken wenkbrauwen. Maar gelukkig zijn de goeroe en de spirituele prinses nog altijd happily together. En hoewel koning Harald en koningin Sonja de sjamaan volgens paleisbronnen niet als de ideale schoonzoon zouden zien, hebben ze hem wel toestemming gegeven om met hun dochter te trouwen.

Maar door de gezondheidsproblemen blijft een royal wedding voorlopig dus helaas nog eventjes uit. Wij hopen dat het snel beter gaat met de sjamaan en wensen het stel veel sterkte en beterschap!

Bron: RTL Nieuws, Bild, Beau Monde archief | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws