Sjamaan Durek: ‘Ik heb al om de hand van prinses Märtha Louise gevraagd’

Zijn de sjamaan en de prinses dan toch al verloofd?

Al meer dan een jaar lang heeft sjamaan Durek Verrett een verlovingsring klaarliggen voor zijn grote liefde, prinses Märtha Louise van Noorwegen. Toegegeven, erg snel gaat het allemaal niet, maar Durek kan nu weer een taak van zijn lijstje afstrepen. In een nieuw interview geeft hij een update: “Ik heb koning Harald en koningin Sonja om de hand van hun dochter gevraagd.”

Koninklijke verloving

De liefde tussen de Noorse prinses Märtha Louise en sjamaan Durek Verrett leidt al drie jaar lang tot opgetrokken wenkbrauwen, maar de goeroe en de spirituele prinses zijn nog altijd happily together. De plannen om in het huwelijksbootje te stappen zijn uiterst serieus, maar het wil nog niet erg vlotten. Meer dan een jaar geleden verklapte de sjamaan al dat hij een ring had laten maken, maar dat hij nog wachtte op het juiste moment. Meerdere keren kon hij geen romantisch aanzoek doen ‘omdat de geesten steeds mijn plannen aan haar verraadden, waardoor het geen verrassing meer was.’ Juist ja. Hoe staat het nu met de bijna-royal-verloving?

Toestemming van de koning

In een interview met Billed Bladet vertelt Durek dat hij inmiddels wel weer een stapje verder is. “Ik ben erg ouderwets in de manier waarop ik dingen doe. Daarom ben ik in gesprek gegaan met koning Harald en koningin Sonja en heb ik om de hand van hun dochter gevraagd. Als zij ‘nee’ hadden gezegd, was ik er niet mee doorgegaan.”

Prinses Märtha Louise en Durek Verrett. Beeld: BrunoPress

Hoewel koning Harald en koningin Sonja de sjamaan volgens paleisbronnen niet als de ideale schoonzoon zouden zien, hebben ze hem wel toestemming gegeven om met hun dochter te trouwen. Toch blijft een royal wedding voorlopig nog eventjes uit, vertelt Durek. “Ik wil een bruiloft niet overhaasten. Het is voor mij een zeer heilige ceremonie. Hetzelfde geldt voor het moment waarop ik een aanzoek doe. Het moet perfect zijn. Zo ben ik.”

Een echte gentlemen

De sjamaan grijpt in het interview ook de kans aan om het beeld dat mensen van hem hebben bij te stellen.

“Mensen hebben een ander beeld van mij dan wie ik echt ben. Ik ben een echte heer en zo behandel ik [Märtha Louise] ook. Ik koop jurken voor haar als we de stad ingaan. Ze heeft een kast vol jurken, omdat ik haar maat ken. Ik koop sieraden voor haar, zing countryliedjes voor haar, schrijf gedichten voor haar en vul het huis met bloemen als ze hier is. Ik ben erg ouderwets en ik zou nooit iets overhaasten.” Maar dat betekent zeker niet dat de bruiloft van tafel is. “Ik wil samen met haar oud worden”, zegt Durek stellig. We wachten nog even af!

Bron: Billed Bladet, Daily Mail | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws