Prins Louis van Luxemburg zet een streep door zijn verloving

Helaas geen Luxemburgs sprookjeshuwelijk dit jaar.

Vorig jaar april kondigde het Luxemburgse koningshuis met vreugde aan dat prins Louis zich had verloofd. Inmiddels is het sprookje ten einde: Louis en Scarlett-Lauren Sirgue hebben hun verloving verbroken.

Alleen nog vrienden

De 35-jarige prins Louis en de 30-jarige advocate Scarlett-Lauren werden in maart 2020 voor het eerst samen gespot. Ze zouden dit jaar in het huwelijksbootje stappen. Toch heeft het voormalig paar aan het Franse tijdschrift Point de Vue verteld dat ze hun relatie hebben beëindigd. Ze vermeldden daarbij dat ze geen grote problemen hadden, maar dat er een aantal fundamentele meningsverschillen waren die tot de breuk hebben geleid. Ze zijn nog wel van plan om vrienden te blijven.

Twee keer vragen

In april vorig jaar ging Louis voor Scarlett-Lauren op één knie tijdens een roadtrip tussen Lourdes en Biarritz. Hij moest haar uiteindelijk twee keer de belangrijke vraag stellen. “We kwamen langs een dorpje met een ongelofelijk mooi uitzicht over de Pyreneeën. Er was een klein kerkje met niets eromheen. Ik herinner me dat de zonsondergang prachtig was. We gingen het kerkje in en ik ging op één knie. Ik zei tegen Scarlett dat ze niet bang hoefde te zijn. Uiteindelijk moest ik haar twee keer vragen. Door alle emotie vergat ze namelijk om ‘ja’ te zeggen”, verklaarde hij destijds aan Pointe de Vue.

Veel geluk gewenst

Op de Instagram pagina van het Luxemburgse koningshuis verscheen vorig jaar een post ter ere van hun verloving. “We zijn verheugd om de verloving van onze zoon, prins Louis, met mevrouw Scarlett-Lauren Sirgue aan te kondigen. Prins Gabriël en prins Noah sluiten zich bij ons aan om het nieuwe paar te omringen met al onze genegenheid. We wensen hen enorm veel geluk”, is er bij de post te lezen.

Eerder huwelijk

Louis is de derde zoon van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa van Luxemburg. Hij is eerder getrouwd geweest met Tessy Antony, die nu Tessy Antony van Nassau genoemd wordt. Ze hebben twee zoons samen: prins Gabriel (15) en prins Noah (14). In 2017 gingen ze uit elkaar, in 2019 voltooiden ze hun scheiding. Tessy is in juli 2021 hertrouwd met de Zwitserse zakenman Frank Floessel.

Bron: Vorsten, HELLO! Magazine | Beeld: BrunoPress, Instagram @courgrandducale

Laatste nieuws