Wordt dit de eerste tiara van prinses Charlotte?

Er ligt een wel heel bijzonder erfstuk klaar voor de prinses.

Ze is nog piepjong, maar er staat de kleine Charlotte al een hoop erfstukken en kroonjuwelen te wachten. De dochter van Wills en Kate heeft binnenkort in elk geval één indrukwekkende tiara in haar kledingkast liggen – en dan hebben we het niet over een plastic exemplaar van de lokale speelgoedwinkel.

Erfstukken

Het is prinses Kate die de iconische verlovingsring van prinses Diana om haar vinger draagt, maar voor prinses Charlotte ligt er een misschien nog wel unieker familiestuk klaar. De nu zevenjarige prinses zal namelijk later de Spencer-tiara erven, hét juweel dat Diana droeg op haar trouwdag.

Beeld: Brunopress

Duurt nog even

We moeten waarschijnlijk nog wel even geduld hebben voor we Charlotte in vol ornaat met een tiara op te zien krijgen. De meeste Britse royal ladies verschenen namelijk pas op hun huwelijksdag voor het eerst in tiara.

Dat gold natuurlijk voor Kate en Meghan, die pas met hun huwelijk ‘officieel’ onderdeel werden van de koninklijke familie. Maar ook prinses Eugenie, die een rechtstreekse kleindochter is van wijlen Queen Elizabeth, verscheen pas bij haar huwelijk met Jack Brooksbank voor het eerst met zo’n juweeltje op haar hoofd, en voor zuslief Beatrice gold hetzelfde.

Een ‘recente’ uitzondering op deze regel is prinses Anne. De dochter van Elizabeth en Philip werd voor het eerst met tiara gespot op zeventienjarige leeftijd. Afijn, we weten allemaal dat de Princess Royal soms een wat eigenzinnige tante kan zijn. En als dat betekent dat we daarmee méér glitter en glamour te zien krijgen, dan kunnen we dat natuurlijk alleen maar toejuichen.

En Charlotte?

Wat we precies van de dochter van Wills en Kate kunnen verwachten, moet over de jaren blijken. We zouden ons bijvoorbeeld ook kunnen indenken dat de jonge prinses bij haar eerste tiaramoment kiest voor de bekende Cartier Halo-tiara. Deze droeg Kate immers bij haar huwelijk met William.

william kate wedding cartier halo tiara
Beeld: Brunopress

Dit zagen we bijvoorbeeld ook bij onze eigen Amalia: het duurde even, maar tóen de Prinses van Oranje eenmaal ten tonele verscheen met een tiara, was dat hetzelfde juweel dat haar moeder droeg op haar huwelijksdag. Een snel gemaakte keuze, zo lichtte de prinses zelf al eens toe.

Toch zou de Spencer-tiara voor Charlottes eerste grote glamour-moment een mooie nod zijn naar wijlen Lady Di. Voorlopig blijft de tiara het bezit van Charles, Earl Spencer, de jongere broer van Diana. Maar er gingen al langer geruchten dat er duidelijke afspraken over de tiara bestonden met neefje William. De tiara was vorig jaar kort te zien tijdens een grote tentoonstelling van de juwelen, en daar werden deze geruchten bevestigd.

Bij de Spencer-tiara viel namelijk kort en krachtig te lezen dat deze binnenkort het eigendom zal zijn van prinses Charlotte. Nu is het nog afwachten tot haar eerste grote tiaramoment – hopelijk volgt de piepjonge prinses in de voetstappen van haar oudtante Anne. Een beetje extra glamour is immers nooit weg!

Bron: Beau Monde archief, Hello! Magazine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws