Wijnhack: in 30 seconden een goedkope wijn een duur smaakje geven

Goedkope wijn, dure smaak!

Genieten van het goede leven? Dat willen we altijd wel. Maar als je nét je laatste cash hebt uitgegeven aan die leuke schoenen, dan hebben wij de ultieme lifehack om een perfect wijntje op tafel te zetten, zonder daarvoor de hoofdprijs te betalen. 

Dure smaak, goedkoop prijskaartje

Ron Maestri heeft een passie voor eten en houdt ervan om alles uit de kast te halen voor zijn gasten. Toch heeft hij niet altijd zin om een fortuin uit te geven aan de gerechten en de drankjes. In het TLC-programma Extreme Cheapskates deelt hij de ultieme tip om elke goedkope wijn om te toveren tot een dure variant. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een… blender! “Dit is eigenlijk een hyper-decanteerproces”, legt Maestri uit in het programma. “Je neemt een goedkope wijn en giet het in de blender. Geef het ongeveer dertig seconden en het zal ineens duur smaken.”

Smaak en aroma’s

Dit ‘ademhalingsproces’ zorgt ervoor dat de smaak van de wijn nog sterker wordt, zo vertelt wijngaardeigenaar Marcy Roth. “Decanteren werd traditioneel gedaan om het droesem (het bezinksel) van de wijn te scheiden, zodat je geen stukken druif in je glas of tussen je tanden zou krijgen”, vertelt zij. “Maar het opent ook de wijn en belucht het, waardoor meer van de smaak en aroma’s naar voren komen.” Met je wijn in de blender zorg je dus snel en simpel voor een luxe randje aan je budget-wijn.

Wij gaan deze hack vanavond direct uitproberen. Proost!

Bron: The Sun, Kookfans | Beeld: Unsplash, Camille Brodard

Laatste nieuws