Oranjes in de Cariben: op naar de bovenwindse eilanden

Handjes in de lucht met de party-prinses!

Dit weekend hadden de Oranjes éven een momentje rust van hun drukke programma in de Cariben. Ze sloten hun bezoek aan Curaçao vorige week af met een hoop feest en vertier, en vanaf vandaag begint het bezoek aan de bovenwindse eilanden, te beginnen met Sint Maarten.

Feestelijk uiteinde

We hebben de Oranjes al vaker swingend hun ding zien doen tijdens deze reis. Hun laatste dag in Curaçao was daarop geen uitzondering! Na bezoeken die in het teken stonden van het koloniale verleden en natuurbescherming, was het tijd voor wat vertier.

Natuurlijk was Willem-Alexander wel in voor een feestje…

Beeld: Brunopress

…had Máx er duidelijk zin in…

Beeld: Brunopress

…en hoewel onze kroonprinses nog een béétje aarzelend tussen haar ouders stond…

Beeld: Brunopress

…gingen uiteindelijk bij haar de handjes de lucht in!

Beeld: Brunopress

Via UFO No More weten we dat Máxima hier een japon droeg van Natan, en Amalia verscheen in een prachtige kaftan van het merk Essentiel Antwerp. Feestelijk, flowy, en kleurrijk – de dames passen perfect bij de fleurige carnavalsparade!

Eerder die dag trok een bijzondere outfit van Máxima nog de aandacht: haar Sandro-jurk had namelijk een cheeky opengewerkt detail net onder de boezem.

Beeld: Brunopress

Zou de koningin hier echt voor zo’n gewaagd doorkijkje gaan? Welnee: net als met die veelbesproken Claes Iversen-jurk, heeft Máx hier gewoon een strategisch stukje stof achter dat ventilatie-detail gezet. Zo heeft de koningin geen zorgen om eventuele onbedoelde onthullingen.

En weer door

Dit weekend was het programma even helemaal leeg voor de Oranjes, maar vandaag gaat het drukke Cariben-programma door. Deze ochtend lokale tijd komt het koningspaar met hun oudste dochter aan op het Princess Juliana International Airport. Vervolgens staat er (uiteraard) een officiële ontvangst op de planning, en worden er bezoekjes gebracht aan verschillende belangrijke organisaties op het gebied van crisishulp en rampenbestrijding. Dat staat allemaal in het teken van de wederopbouw na orkaan Irma.

Deze week zijn het de laatste loodjes voor de Oranjes in de Caraïben. Vandaag en morgen besteden ze dus op Sint Maarten, op woensdag bezoeken WA, Máx en Amalia het eiland Sint Eustatius, en op donderdag is het tijd voor afsluiter Saba. Nog een páár dagen tropische kiekjes van de Oranjes, en dan is het weer terug naar de realiteit van grijze wolken en lage temperaturen. Ach, in elk geval hebben we de foto’s nog!

Bron: UFO NO More, RVD, RTL Nieuws | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws