Oranjes volgen druk programma bij flitsbezoek Sint Eustatius

Onze koninklijke familie geniet nog éven van de Caribische zon.

Een-na-laatste stop bij de Caribische tour van onze Oranjes? Dat is het eilandje St. Eustatius. Na een ontvangst op het vliegveld, stonden er weer verschillende bijzondere onderdelen op het programma.

Kennismakingstour

Het grote doel van de hele tour door de Caraïben is natuurlijk de kennismaking van kroonprinses Amalia met dit deel van het koninkrijk. Inmiddels zit veruit het grootste deel van de geplande reis erop. Gisteren kwamen de Oranjes aan bij hun voorlaatste bestemming: Sint Eustatius.

Cultuur, natuur, en sport

Het bomvolle programma begon met een wandeling door de historische kern van Oranjestad en gesprekken met verschillende Statianen. Uiteraard was ook hierbij aandacht voor het slavernijverleden. Vervolgens werd er in debat met jongeren die op het eiland wonen vooruitgekeken naar de toekomst.

In de middag was het tijd voor de Oranjes om weer een zonovergoten strand te bezoeken – zou het ze ooit gaan vervelen? Dit keer echter geen schildpad-reddingsoperaties of lekker middagje bakken in de Caribische zon. Het bezoek stond in het teken van natuurbeheer, én natuurlijk moesten er enkele leuke zomerkiekjes gemaakt worden. Wederom gooit de wind hier roet in het eten voor echte glamoureuze foto’s.

Beeld: NL Beeld / Brunopress

Er stond vervolgens ook nog een basketbaltraining met een lokale sportvereniging op het programma waar de royals volgens de RVD aan zouden deelnemen, maar…

Beeld: NL Beeld / Brunopress

…héél actief was die deelname niet. Eerlijk is eerlijk, met de flinke hakken die Máx en Amalia hier aanhebben zouden wij ook geen trek hebben in een potje topsport. De okergele Zimmermann-jurk van Máxima blijft een favoriet van de koningin. Zo trok ze deze al meerdere keren uit de kast over de afgelopen twee jaar, waarbij de eerste keer direct voor de zomerse fotosessie in 2021 was.

Amalia matcht dit keer met paps, en kiest voor een omgekeerde versie van zijn witte overhemd en blauwe pantalon. De Prinses van Oranje gaat daarnaast voor een set toepasselijke statement-accessoires: de Queen Bee-oorbellen van het merk KM33. Een kleine nod naar haar toekomstige rol, of simpelweg een opvallend sieraad om een simpele outfit wat op te leuken? Wij zeggen beiden!

Bron: RVD, UFO No More, Instagram @Royal Fashion Police | Beeld: NL Beeld / Brunopress

Laatste nieuws