In de voetsporen van Grace Kelly: Beatrice Borromeo is beeldig in Dior

Dior houdt van Monaco, en Monaco houdt van Dior.

Als je denkt aan tijdloze royal stijliconen, dan denk je al gauw aan wijlen prinses Grace van Monaco. De actrice, die ondanks haar prinsesselijke titel nog altijd beter bekend is als Grace Kelly, was een groot liefhebber van modehuis Dior. Haar (schoon)kleindochter volgt haar op – met verve!

Liefde voor Dior

Ze is anno 2023 nog altijd een stijlicoon, en vroeger was dat niet anders. Grace Kelly heeft duidelijk haar stempel nagelaten op de mode-industrie. Vooral modehuis Dior, tegenwoordig geleid door Creative Director Maria Grazia Chiuri, mocht de actrice en prinses vaak kleden in de periode dat Marc Bohan aan het hoofd stond. Sterker nog, er is zelfs een boek uitgebracht over prinses Graces liefde voor de designer, met een voorwoord van niemand minder dan haar zoon: prins Albert himself.

Tegenwoordig is het iconische label nog altijd niet vies van een beetje Monegaskische royal glam. In 2021 werd dan ook aangekondigd dat Beatrice Borromeo, de vrouw van Grace Kelly’s kleinzoon Pierre Casiraghi, in de voetsporen van haar schoongrootmoeder zou volgen als gezicht van het luxemerk.

Old Hollywood

En wat ons betreft brengt Beatrice het er er goed van af. In de reeks foto’s die Dior deelde via Instagram is de dame van aristocratische komaf klassiek vastgelegd in zwart-wit. Een zwarte coltrui en een perfect gekapte blonde coupe: de kiekjes stralen een tijdloze allure uit.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dior Official (@dior)

Naast Beatrice is een hoofdrol in de beelden vastgelegd voor het nieuwe paradepaardje van het modehuis: de gloednieuwe Dior Lady 9522-tas. Naar eigen zeggen is deze tas, ontworpen door topvrouw Maria Grazia Chiuri, een heruitvinding van de klassieke Lady Dior-tas. De naam van het stukje arm candy is een subtiele verwijzing naar z’n voorganger: de ‘9522’ verwijst naar de respectievelijke jaren waarin de beide tassen werden ontworpen.

Lights, camera…

Ook op een andere manier volgt Beatrice in de voetsporen van prinses Grace. De journaliste gaat het namelijk over een andere boeg gooien, en is de afgelopen tijd druk geweest met de camera’s. Waar haar schoon-grootmoeder echter straalde op het witte scherm, pakt Beatrice het anders aan. Zij houdt namelijk als producer en regisseur achter de schermen de touwtjes in handen.

In gesprek met Dior vertelt Beatrice: “Voor het eerst doe ik iets waar ik héél erg trots op ben. Ik denk dat het goed is geworden”, vertelt ze enthousiast, alvorens diep te zuchten. “Ik hóóp maar dat het goed is. Als het slecht is geworden, dan zou dat een ramp voor mij zijn.”

Ach ja, gelukkig kan de Borremeaanse altijd nog terugvallen op haar prachtige modellen-looks, of gewoon lekker noblesse oblige aan de zijde verschijnen van manlief bij de verschillende royal duties die Monaco te bieden heeft.

Bron: Town and Country Mag, Instagram @dior | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws