Bij deze 5 royal koppels liep hun huwelijksdag niet zoals gepland

Ook bij royals gaat niet altijd alles perfect.

De bruiloften van royals zien er altijd uit als een waar sprookje. Alles is tot in de puntjes geregeld, dus je zou denken dat er niet veel mis kan gaan. Toch hadden deze vijf royals nét wat meer pech op hun trouwdag.

Christopher en Madeleine

In 2013 stapte prinses Madeleine van Zweden in het huwelijksbootje met haar grote liefde Christopher O’Neill. Alles leek goed te gaan, tot er kort voor the big moment problemen met de trouwjurk optraden. “Ik hoorde de klokken luiden, ik trok de jurk aan en hij was gewoon veel te groot”, aldus Madeleine in de documentaire Kungliga brudklänningar. Ze was een aantal kilo afgevallen door alle stress rondom het huwelijk, waardoor haar op maat gemaakte jurk niet meer paste. Gelukkig schoot een team bekwame naaisters de prinses razendsnel te hulp, waardoor Madeleine met een gerust hart naar het altaar kon lopen.

Philip en Elizabeth

De bruiloft van Queen Elizabeth en prins Philip is al wat langer geleden: hun grote dag vond in 1947 plaats. Twee uur voor het stel elkaar het jawoord zou geven, brak Elizabeths tiara. De koningin staat erom bekend dat ze het hoofd koel houdt, maar er was toch even paniek. Haar moeder probeerde haar gerust te stellen door te zeggen dat er nog andere tiara’s waren, maar de toen 21-jarige Elizabeth wilde per se haar Fringe-tiara dragen. Hij werd daarom naar de Garrad-juwelier gebracht en daar ter plekke aan elkaar gelast. Daardoor kwam Elizabeths grote wens alsnog uit.

elizabeth-philip
De bruiloft van Elizabeth en Philip, 20 november 1947. Beeld: BrunoPress

William en Kate

Alweer iets meer dan elf jaar geleden gaven Kate en William elkaar het jawoord. Ook bij hen was er vlak voor dat grote moment even flink wat stress, omdat een paard voor hun koets opstandig werd. Hij gooide zijn berijder op de grond en rende richting de menigte. “Heel wat mensen snakten naar adem toen de soldaat eraf viel. Als het paard de menigte was binnengereden, had er een ramp kunnen plaatsvinden”. aldus ooggetuige Calire Davis tegen Express. Gelukkig wist een dappere agent het wilde paard onder controle te krijgen.

Felipe en Letizia

Koning Felipe en koningin Letizia trouwden in 2004 in de Almudena-kathedraal in Madrid. Waar het in mei normaal gesproken stralend weer is in Spanje, was het die dag anders. Het regende zó hard buiten, dat Letizia eerst de kathedraal niet binnen kon komen. Ze zou haar jurk dan namelijk niet voldoende kunnen beschermen tegen de stortbuien. Er waren ruim 1400 gasten bij de bruiloft aanwezig, die uiteindelijk allemaal lang hebben staan wachten in de kathedraal. Ook bruidegom Felipe stond ongeduldig te wachten bij het altaar. Uiteindelijk werd plan B in werking gezet. Letizia werd niet bij de rode loper, maar pal voor de ingang van de kathedraal afgezet. Ook werd ze door een baldakijn beschermd toen ze uit de auto stapte, waardoor ze uiteindelijk met een droge trouwjurk de kathedraal betrad.

felipe-letizia
De bruiloft van Felipe en Letizia, 22 mei 2004. Beeld: BrunoPress

Charles en Diana

Toen Diana in 1981 met Charles trouwde, was ze nog maar negentien jaar oud. Ze was behoorlijk bang om niet aan alle eisen te voldoen en morste op de grote dag per ongeluk parfum op haar trouwjurk. De vlek was helaas niet te verwijderen, dus heeft de prinses de hele dag haar hand ervoor gehouden. Bij de geloften werd ze nog zenuwachtiger, waardoor ze per ongeluk eeuwige trouw zwoer aan ene “Philip Charles Arthur George”. De naam van prins Charles is “Charles Philip Arthur George”, net een iets andere volgorde dus. Het was geen fijne basis voor het huwelijk, waarvan we inmiddels allemaal weten hoe het is afgelopen.

Bron: Adelswelt | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws