De reden waarom koningin Letizia haar verlovingsring niet meer draagt

Ook haar peperdure trouwring wordt nooit meer aan haar vingers gezien.

Koningin Letizia wordt vaak gespot met unieke sieraden, maar ze is een van de weinige royal vrouwen die haar verlovings- en trouwring niet draagt.

Gouden ring

De koningin van Spanje heeft een duidelijke favoriet in haar juwelenkist: een gold-plated ring van Karen Hallam, die ze heel vaak omheeft. Een prachtig ding, maar ondertussen schitteren haar verlovingsring en trouwring al jaren door afwezigheid. Waar heb je ze gelaten, Letizia?

Koningin Letizia met haar Karen Hallem-ring. Beeld: Brunopress.

Verlovingsring

Al sinds 2012 is Letizia niet meer gezien met haar verlovingsring, een witgouden juweel met zestien diamantjes (en een prijskaartje van meer dan 20.000 euro).

Letizia en Felipe verloofden zich in 2003 en vóór de openbare aankondiging hield het aanstaande koningspaar z'n relatie strikt geheim. Daarbij werden ze geholpen door de zus van Felipe, infanta Christina, en haar man Iñaki Urdangarin. Iñaki was ook degene die de verlovingsring in het geheim ophaalde van de juwelier, en dat is volgens sommigen ook de reden dat koningin Letizia hem niet meer draagt. De beruchte zwager van Felipe en Letizia heeft namelijk aardig wat corruptieschandalen op zijn naam staan en zit momenteel een gevangenisstraf uit. Door de ring niet meer te dragen, zou het koningspaar laten zien dat ze niet meer geassocieerd willen worden met het zwarte schaap van de familie.

Trouwring

Maar ook de gouden trouwring van Letizia lijkt van de aardbodem verdwenen – en die wordt niet in verband gebracht met een schandaleuze ex-hertog. Het blijft dus een mysterie waarom de koningin dat sieraad niet meer draagt. Er zijn vermoedens dat ze een van haar ringen heeft omgeruild voor een ander exemplaar (kan gewoon, Victoria Beckham schijnt vijftien verlovingsringen van David te hebben gekregen voordat de juiste ertussen zat) of dat ze beide exemplaren à la kroonprins Frederik van Denemarken een keertje is verloren tijdens het zwemmen. We'll never know.

Bron: Hello, Express | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws