Koningin Camilla organiseert festival voor lezers en royal liefhebbers

Boekenwurmen opgelet!

Leuk nieuws voor boekenwurmen en romanverslinders! Koningin Camilla lanceerde namelijk haar liefdadigheidsinstelling The Queen’s Reading Room, en daar hoort ook een heus literatuurfestival bij. Kortom, leg die boekenleggers maar klaar! 

Koninklijk lezen

Koningin Camilla is na haar positieve corona-uitslag weer helemaal opgeknapt, en op haar eerste donderdag buiten de paleismuren kwam ze met leuk nieuws. Ze lanceerde namelijk haar nieuwe liefdadigheidsinstellingen, die helemaal gefocust is op lezen.

Liefdadigheidsinstelling

Tijdens een receptie in Clarence House kondigde de koningin aan dat haar online boekenclub nu een geregistreerde liefdadigheidsinstelling is. En op de website van de RoyalReadingRoom.uk zijn ze al duidelijk over het doel. Zo staat er vermeld dat ze volwassenen en kinderen in het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld meer kansen willen bieden op het gebied van literatuur.

“We proberen het onderwijs vooruit te helpen door de kloof tussen schrijvers en lezers te dichten door middel van toegankelijke, educatieve en gratis literaire inhoud die het hele jaar door beschikbaar is.” Met de liefdadigheidsinstelling willen ze meer mensen helpen boeken te vinden en daarmee hun leven te verrijken en ze levenslange lezers maken. Een goed initiatief!

Literair festival

Maar naast dit initiatief komt er ook een heus literair festival, die jaarlijks georganiseerd gaat worden. Het eerste festival vindt plaats op 11 juni in Hampton Court Palace in Surrey. Hier kun je lezingen horen en optredens zien van bekende auteurs en artiesten, waaronder David Olusoga, Gyles Brandreth, Ken Follet en Dame Judi Dench.

Ook aan royal fans is gedacht, want er zullen ook rondleidingen plaatsvinden met een literair thema in Hampton Court Palace. Wat leuk! Op social media delen ze alvast een voorproefje.

Meer informatie en tickets worden begin maart vrijgegeven, met een volledige lijst van aanwezige auteurs. Alle opbrengsten van de kaartverkoop gaan naar The Queen’s Reading Room en Historic Royal Palaces (HRP) – dit is een liefdadigheidsinstellingen die zes eigendommen beheert, waaronder Hampton Court Palace, de Tower of London, Kensington Palace en Hillsborough Castle.

Het moge duidelijk zijn: dit wil je niet missen!

Bron: Royal Central | Beeld: NL Beeld / Brunopress

Laatste nieuws