Camilla kiest voor Queen Mary’s kroon zónder omstreden diamant

De Queen to be maakt hier een behoorlijk statement mee.

Hoewel Camilla op dit moment waarschijnlijk snotterend thuiszit gezien haar positieve coronatest, gaan de voorbereidingen van de kroning van de King en Queen to be gewoon door. En één taak kan Camilla alvast afvinken: de koningin heeft namelijk al besloten welke kroon ze zal dragen – of belangrijker nog: welke diamant níet. 

Kroon gekozen

Op 6 mei zullen Charles en Camilla officieel gekroond worden tot koning en koningin van het Verenigd Koninkrijk. Een titel die ze nu al met trots dragen, maar op die datum ook écht bevestigd wordt. In aanloop naar de grote dag moeten er natuurlijk allerlei dingen geregeld worden. Zoals: de kroon van Camilla.

Wat blijkt? Buckingham Palace heeft al bevestigd dat de koningin Queen Mary’s kroon zal dragen tijdens de ceremonie. Maar helemaal na-apen doet Camilla haar niet, want de koningin heeft besloten dat ze de omstreden Koh-i-Noor-diamant niet zal dragen.

Omstreden diamant

En dat is niet zonder reden, want hoewel de Britten standvastig volhouden dat de diamant hun bezit is, hebben diverse landen het Verenigd Koninkrijk vriendelijk verzocht om het juweel terug te geven aan de rechtmatige eigenaar. Wie dat is? Hoogstwaarschijnlijk behoort de diamant toe aan India, Pakistan en Afghanistan. Maar omdat Engeland het in de tijd van de koloniën zo nodig vond om landje-pik te spelen, ligt het juweel nu in de Tower of London.

Statement

Camilla lijkt dan ook een behoorlijk statement te maken door deze diamant van het kroontje te halen. De kroon wordt nu ‘gereset’, waarbij de Koh-i-Noor-diamant wordt verwijderd, en in plaats daarvan Cullinan III-, IV- en V-diamanten van Queen Liz erop worden geplaatst. Het is de eerste keer in driehonderd jaar dat een koningin-gemalin tijdens een kroning een kroon draagt die al eerder is gedragen. Lekker bezig, Camilla: nu al de recycle queen!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws