Kim Feenstra openhartig over IVF-traject: ‘Teleurstelling, pijn, tranen’

Ze zou graag voor de tweede keer moeder willen worden.

Kim Feenstra zou graag voor de tweede keer moeder willen worden. Ze is al de trotse moeder van een zoontje maar hoopt nog een zwangerschap te mogen meemaken. Dit gaat helaas alleen niet vanzelf. Op Instagram deelt het model een emotioneel bericht over het IVF-traject waar ze middenin zit. 

Ivf-traject

In een persoonlijke post deelt Kim de frustraties die komen kijken bij een ivf-traject. “Op het wachtbankje. Weer een test. Negatief. Steek. Recht door mijn hart. Uitslag op de test. 1 streep. Fucking negatief. Maar ik moet, fucking positief blijven”, schrijft ze. “‘Hallo, met de poli fertiliteit’ ‘Weer niet gelukt? Dat spijt me. Gaat het mevrouw?’ Alles in mij schreeuwt: Nee! Maar mijn mond zegt voorzichtig: Ja. Niet huilen. Nog even flink zijn.”

Schuldgevoel

Kim is al moeder van zoon Brooklyn, die ook na een lang ivf-traject ter wereld kwam. En daar is ze heel dankbaar voor. “Al gezegend met een kind. Wonderschoon is hij. Dankbaar zijn wij. Handjes knijpen. Hoop. Weer flink zijn. Wensen. Manifesteren. Teleurstelling. Pijn. Tranen. Ze komen. Ze stromen”, schrijft ze over haar gevoelens. Ook schuldgevoelens horen daarbij. “Ik moet blij zijn. Ik ben ‘al’ een mama. Wij zijn ‘al’ ouders. Misschien zij nooit. Ik gun het hen ook. Weer schuldgevoel. Verdriet. Duizend tranen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kim Feenstra (@k2im)

Doorgaan

Soms zit ze er doorheen. “Pauze, stoppen of doorgaan? Doorgaan. Tanden op elkaar. Weer een prik. Weer een pil. Honderd pillen. Tel kwijt. Ben ik”, zegt ze. “De hormonen. De akelige hormonen. ‘We doen het voor een mooi doel’ We? Ik voel me alleen. Mijn lijf. Waar ben ik? Wie is zij? Ik ken haar, maar ik herken haar niet.”

Toch gaat ze ervoor. “In ons hart is warmte. In mijn buik is ruimte. In ons huis ook. Genoeg. Nog even flink zijn. Nog één keer flink zijn.”

Bron: Instagram @k2im, Happy In Shape | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws