Oh no: koningin Margrethe cancelt zomerplannen

Haar traditionele boottochtje in juni kan dit jaar niet doorgaan.

Hoewel we eerder positief royal-nieuws ontvingen over koningin Margrethe na haar zware rugoperatie, komt het Deense hof nu met een minder leuke mededeling. De koningin cancelt namelijk de traditionele vaartocht die ze iedere zomer maakt.

Traditie

Ieder jaar trekt koningin Margrethe haar meest casual boat-day outfit aan om een boottocht te maken met het koninklijke jacht Dannebrog. En hoewel er heel wat moet gebeuren om deze traditie niet door te laten gaan, lijkt het er nu toch echt op dat we de Deense koningin aankomende zomer niet aan boord zullen zien. Het Deense hof laat weten dat de vaartocht, die in juni zou plaatsvinden, wordt uitgesteld naar volgend jaar. Ook het bezoek dat Margrethe in mei zou brengen aan de gemeente Allerød is verplaatst.

Revalidatie

Het geschuif in de agenda van Margrethe heeft allemaal te maken met de revalidatie die zij op dit moment doormaakt. In februari werd de koningin met succes geopereerd aan haar rug, en hoewel het Deense hof laat weten dat de revalidatie “voorspoedig” verloopt, zal het toch meer tijd in beslag nemen dan in eerste instantie werd gedacht.

Werkzaamheden oppakken

Zoonlief kroonprins Frederik heeft de afgelopen periode de meeste taken van zijn moeder overgenomen. Vorige week werd nog bekendgemaakt dat Margrethe vanaf haar verjaardag, 16 april, haar werkzaamheden weer zou hervatten – maar met dit nieuws lijkt het erop dat Frederik nog een tijdje stand by zal moeten staan. Want als een boottochtje al te veel van het goede is, is een compleet land besturen dan wel zo’n goed idee?

Bron: Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws