Gezondheidsupdate: zo gaat het nu met Margrethe

Hoe is de Deense koningin uit de zware operatie gekomen?

Toen het Deense hof eerder deze maand bekendmaakte dat Margrethe een zware rugoperatie moest ondergaan, groeiden de zorgen om de koningin. Inmiddels is Margrethe onder het mes geweest – dus hoe gaat het nu met de Deense koningin? 

Grote operatie

Margrethe had al langere tijd veel last van haar rug. Op een gegeven moment zelfs zo veel, dat de koningin het niet eens meer kon opbrengen om rechtop te staan. Gisteren stond er daarom een grote operatie gepland die moet helpen om haar rugproblemen aan te pakken. De verwachting was dat Margrethe een tijd zou moeten herstellen, en er werd dan ook volop gespeculeerd wie in de tussentijd haar taken zou overnemen.

Verklaring

Inmiddels is de koningin geopereerd, en geeft het Deense hof een gezondheidsupdate. “Hare Majesteit de Koningin heeft vandaag een uitgebreide rugoperatie ondergaan in het Rigshospitalet in Kopenhagen”, schrijft de koninklijke familie in een officiële verklaring op Instagram. “De operatie is volgens plan verlopen en de toestand van de koningin is onder de gegeven omstandigheden goed en stabiel”.

Vervangers

Goed nieuws voor nu dus, maar hoe het nu verder gaat is natuurlijk afwachten. Voorlopig zal het meeste werk van de koningin waarschijnlijk worden overgenomen door haar oudste zoon, kroonprins Frederik. Met prinses Mary aan zijn zijde kan hij het vast prima aan om een tijdje koning(in) te spelen. Zo niet, dan staat ook jongste zoon prins Joachim met zijn vrouw prinses Marie klaar om een handje te helpen. Genoeg vervangers dus – een fijne gedachte voor Margrethe, die nu eerst rustig aan moet doen om te herstellen van de operatie. Namens Beau Monde natuurlijk veel beterschap!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld / Brunopress

Laatste nieuws