Deense koningin Margrethe moet grote operatie ondergaan

Denen maken zich zorgen over de gezondheid van de koningin.

Eerder deze week maakten de Denen zich al grote zorgen om hun koningin toen de 82-jarige Margrethe haar vakantieplannen cancelde vanwege gezondheidsproblemen. Het Deense Hof deelt nu dat de koningin zelfs een grote operatie moet ondergaan.

Rugpijn

Hare Majesteit kampt al geruime tijd met rugproblemen en de situatie is de laatste tijd verslechterd. Na overleg met de specialisten van Rigshospitalet heeft de koningin besloten een uitgebreide operatie te ondergaan”, deelt het Deense koningshuis in een statement. Op woensdag 22 februari zal ze worden opgenomen in het ziekenhuis. De koningin had zoveel last van haar rug dat ze zelfs amper kon staan. De operatie zal ingrijpend zijn en Margrethe zal nog een lange tijd moeten revalideren. Dit betekent dan ook dat de koningin haar officiële taken voorlopig neergelegd heeft.

Hoogstwaarschijnlijk zullen deze taken worden opgevangen door de andere Deense Royals. Dus we zullen kroonprins Frederik en kroonprinses Mary, maar ook door de jongste zoon van Margrethe, prins Joachim en zijn vrouw prinses Marie, de komende tijd vaker zien.

Vakantieplannen

Toen Margrethe haar vakantieplannen cancelde, leidde dat al tot zorgen bij de Denen. Want als koningin van Denemarken heeft de 82-jarige namelijk nog een bomvolle agenda en een vakantie is dan meer dan welkom. Want waar menig persoon van deze leeftijd zou lekker van hun pensioen gaan genieten, geldt dat niet voor koningin Margrethe. De koningin regeert namelijk al meer dan een halve eeuw en heeft Denemarken in die tijd door de nodige stormen geloodst. Dat heeft haar een enorm goede reputatie opgeleverd: ze is erg geliefd bij het Deense volk.

Hopelijk knapt de Deense koningin snel weer op!

Bron: Kongehuset.dk | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws