Zorgen om gezondheid van Deense koningin Margrethe

De koningin zegt haar vakantieplannen af vanwege gezondheidsproblemen.

Lees ook

Denen maken zich zorgen over de gezondheid van koningin Margrethe. De 82-jarige vorstin heeft namelijk haar vakantieplannen afgezegd vanwege gezondheidsproblemen.


Vakantie

Als koningin van Denemarken, heeft de 82-jarige nog een bomvolle agenda. Menig persoon van deze leeftijd zou lekker van hun pensioen gaan genieten, maar dat geldt niet voor koningin Margrethe. Een royal vakantie is dan ook vaak meer dan welkom, maar dit jaar moest Margrethe haar plannen afzeggen. Ze zou namelijk afreizen naar Noorwegen, maar vanwege rugklachten blijft de koningin thuis.

“Hare Majesteit de Koningin heeft haar privéverblijf in Noorwegen afgezegd wegens problemen met haar rug. Het betekent ook dat de kroonprins de leiding had over de huidige publieke audiëntie in Christiansborg Palace”, meldt het Deense koningshuis.

Royal duties

Koningin Margrethe regeert al meer dan een halve eeuw en heeft Denemarken in die tijd door de nodige stormen geloodst. Dat heeft haar een enorm goede reputatie opgeleverd: ze is erg geliefd bij het Deense volk. Toch kwam ze ook in opspraak na het Deense titel-drama. Koningin Margrethe besloot namelijk om vier van haar kleinkinderen hun koninklijke titels te ontnemen.

Dat niet iedereen het eens was met dit besluit, werd alleen maar duidelijker toen prins Joachim, zijn vrouw prins Marie en zijn ex-vrouw Alexandra, gravin van Frederiksborg, hun mening in het openbaar gingen uiten – en die was niet mals. Maar, inmiddels lijken de gemoederen bedaard.

Een vakantie om uit te rusten van het afgelopen jaar was dan ook meer dan welkom voor de Deense monarch, maar helaas kan die dus niet doorgaan. Koningin Margrethe reist elk jaar af naar Noorwegen naar het plaatsje Gausdal, waar ze ongeveer twee weken doorbrengt. Hopelijk knapt koningin Margrethe snel weer op en kan ze haar welverdiende vakantie inhalen.

Bron: Royal Center, Beau Monde Archief | Beeld: BrunoPress


Laatste nieuws

Zie ook