Wie gaat koningin Margrethe vervangen tijdens haar ziekenhuisopname?

Wordt het haar zus Benedikte, of toch oudste zoon, prins Frederik?

Nu koningin Margrethe een grote operatie aan haar rug moet ondergaan, zal de troon op het Deense hof een tijdje leeg zijn. Margrethe heeft al laten weten haar officiële taken een tijdje neer te leggen, maar wie gaat deze eigenlijk in haar plaats oppakken? 

Gezondheid

Toen Margrethe eerder deze maand bekendmaakte haar vakantieplannen te cancelen, was het voor Denen al duidelijk dat het niet goed ging met de gezondheid van de koningin. Daar kwam nog een schepje bovenop, toen het Deense hof vorige week in een verklaring liet weten dat Hare Majesteit aanstaande woensdag een grote operatie moet ondergaan. Margrethe had al langer veel last van haar rug – zo erg, dat ze op een gegeven moment niet eens meer rechtop kon staan.

Vervangers gezocht

De operatie die gepland staat is geen kwestie van een pilletje en een prikje, en het Deense koninklijk hof liet dan ook eerder al weten dat het programma van de koningin voorlopig wordt uitgesteld, geannuleerd of wordt afgehandeld door andere leden van de koninklijke familie. Maar wie zijn eigenlijk de kandidaten voor die laatste optie?

Kandidaten

De kans is groot dat het meeste werk van Margrethe wordt overgenomen door haar oudste zoon, kroonprins Frederik. Met prinses Mary aan zijn zijde kan hij het vast prima aan om een tijdje koning(in) te spelen. Zo niet, dan staat ook jongste zoon prins Joachim met zijn vrouw prinses Marie klaar om een handje te helpen. En niet te vergeten: de zus van de koningin, prinses Benedikte. Ook zij zou wat verantwoordelijkheden van haar grote zus over kunnen nemen.

Hoe dan ook, met die broodnodige koninklijke taken zal het wel goed komen. De hoop is nu vooral gevestigd op een goede afloop van de operatie en het herstelproces van de Deense Koningin. Daar duimen we voor!

Bron: Hello! Magazine, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld / Brunopress

Laatste nieuws