Heftig: Carl Gustaf moet hartoperatie ondergaan

Niet alleen de Deense koningin, maar ook de Zweedse koning moet komende week onder het mes.

Heftig nieuws voor het Zweedse hof: koning Carl Gustaf moet binnenkort onder het mes. Komende maandag zal de 76-jarige koning worden geopereerd aan zijn hart. 

Opnieuw ziek

Het Zweedse hof heeft in een officiële verklaring laten weten dat de lijfarts van Carl Gustaf de koning heeft geadviseerd om de chirurgische ingreep te laten uitvoeren. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een zogenoemde ’kijkgat-techniek’ in het hartgebied. Twee weken geleden was de Zweedse koning al een paar dagen ziek. Hij had toen enkel wat verkoudheidsklachten, maar gezien de heftige operatie die gepland staat zal het nu om andere lichamelijke klachten gaan.

Evenementen doorgeschoven

Na de operatie wordt door de artsen aanbevolen om rust te nemen, en dus worden de geplande royal evenementen van de Zweedse koning tussen 20 februari en 3 maart doorgeschoven naar later dit voorjaar. Vooralsnog maakt Carl het prima, en kan hij de royal agendapunten tot aan de operatie gewoon afwerken.

Nog meer royal operaties

De ziekenhuizen lijken het maar druk te hebben met de royals, want eerder deze maand maakte het Deense hof bekend dat ook koningin Margrethe een grote operatie moet ondergaan. Hare Majesteit kampt met ernstige rugproblemen, die zo heftig zijn dat de koningin zelfs moeite heeft om rechtop te staan. Op woensdag 22 februari zal Margrethe worden opgenomen in het ziekenhuis.

Hopelijk verlopen beide operaties goed en knappen zowel Carl Gustaf als Margrethe snel op!

Bron: Telegraaf, Beau Monde Archief | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws