Hoe gaat het met Carl Gustaf na zijn hartoperatie?

Het Zweedse koningshuis geeft een gezondheidsupdate.

Het is alweer een week geleden dat bekend werd dat Carl Gustaf onder het mes moest, en gisteren was het zover: toen onderging de Zweedse koning een hartoperatie. Inmiddels heeft het Zweedse koningshuis een update gegeven over hoe het nu met Carl gaat. 

Verklaring

Het Zweedse paleis laat in een officiële verklaring weten dat de koning het goed maakt. “In de ochtend van vandaag, 20 februari, onderging de koning een chirurgische ingreep met kijktechnologie in het hartgebied. De operatie is volgens plan verlopen en de koning maakt het goed. Hij bedankt voor alle steun en warmte die hem is betoond, en is dankbaar voor de Zweedse gezondheidszorg.”

Prinses Madeleine

Eerder gingen alle alarmbellen al af toen Carls jongste dochter, prinses Madeleine, naar Zweden bleek te zijn afgereisd. En als dat gebeurt, dan moet er wel heel wat aan de hand zijn. Want Madeleine vertoeft inmiddels al jaren in het buitenland. In de Verenigde Staten is zij namelijk helemaal gelukkig met bankier en finance-man Chris O’Neill. Hier voeden ze hun drie kids op en héél af en toe kan er nog een bezoekje aan het thuisland van af.

Rust

Dat Madeleine besloot het vliegtuig te pakken naar Zweden, zorgde dus voor heel wat opgetrokken wenkbrauwen én deed de zorgen over de Zweedse koning groeien. Gelukkig blijkt nu dat die bezorgdheid niet geheel nodig was, want Carl maakt het prima. De koning zal de komende twee weken rusten en als het goed blijft gaan daarna zijn royal duties weer langzaamaan gaan oppakken.

Bron: Hello! Magazine, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws