Harry in de rechtbank: ‘Royal family heeft informatie achtergehouden’

De Duke of Dussex beschuldigt niet alleen Daily Mail – ook met het thuisfront heeft hij nog een appeltje te schillen.

De eerste hoorzitting van de rechtszaak die prins Harry met een aantal Britse celebs heeft aangespannen tegen Daily Mail, ging gisteren behoorlijk fel van start. De Duke of Sussex beweerde in de rechtbank dat de koninklijke familie informatie voor hem heeft achtergehouden.

Privacyschending

Prins Harry en zes andere Britse celebs, onder wie zanger Elton John en actrice Elizabeth Hurley, hebben juridische actie ondernomen tegen Associated News Limited (ANL) wegens misbruik van privé-informatie. In een gezamenlijke verklaring die in oktober werd uitgebracht, beweerde de groep dat de organisatie hun privacy heeft geschonden door onder meer hun telefoons af te luisteren.

Informatie achtergehouden

Tijdens de eerste hoorzitting gisteren klapte Harry uit de school over de nogal bijzondere ‘regels’ wat betreft de pers die gelden binnen de koninklijke familie. Volgens de prins werd hem opgedragen om nooit te klagen over zijn omgang met de pers. “Het instituut (de familie, red.) heeft zonder twijfel lange tijd informatie voor mij achtergehouden over het hacken van mijn telefoon”, aldus Harry. De Duke of Sussex kwam er naar eigen zeggen pas in 2018 achter dat hij Daily Mail voor de rechter kon slepen wegens de privacyschendingen. “Dat is pas de afgelopen jaren duidelijk geworden, toen ik mijn eigen claim heb ingediend met ander juridisch advies en een andere vertegenwoordiging.”

harry
Bron: NL Beeld

Beschuldigingen

Volgens de groep Britse celebs gaat het overigens niet alleen om het afluisteren van telefoons. Advocatenkantoor Hamlins beweert namelijk dat ANL nog een stapje verder is gegaan, door afluisterapparatuur in auto’s en huizen van de beroemdheden te plaatsen. Niet de minste beschuldigingen, al lijkt een woordvoerder van het bedrijf niet onder de indruk te zijn. Hij noemde de aantijgingen ‘belachelijk’, en gelooft niet dat de eisers geloofwaardig bewijs hebben om ze te ondersteunen.

Bron: RTL Nieuws, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws