Handig om te weten: moet je iedere ochtend je gezicht reinigen?

Is het echt nodig?

Grote kans dat jij ’s avonds je gezicht reinigt en je make-up eraf haalt. Wel zo goed voor je huid natuurlijk. Maar toch is niet iedereen het over eens of het ook nodig is om je gezicht te reinigen in de ochtend. Wij vertellen je er meer over.

Reinigen

Sommige mensen hebben een uitgebreide skincare-routine met twaalf stappen terwijl andere mensen liever niet te moeilijk doen. Er is dan ook veel verwarring over of het wel echt nodig is om ook in de ochtend uitgebreid je gezicht te wassen. Elke huid is natuurlijk anders dus wat bij de een werkt, kan bij de ander juist niet werken. Het is daarom belangrijk dat je goed weet wat het beste werkt voor je huid.

Experts

Skincare-expert en schoonheidsspecialiste Renée Rouleau gaat in gesprek met Flair legt uit dat mensen die elke ochtend hun gezicht wassen, echt niet hun skincare-routine om hoeven te gooien. Wel kunnen mensen met een droge of gevoelige huid de cleanser beter over slaan in de ochtend. Een beetje water is voor deze mensen voldoende.

Er zijn overigens wel uitzonderingen. Smeer je bijvoorbeeld veel verschillende producten op voordat je gaat slapen? Dan kun je beter wel met een milde face wash je gezicht reinigen in de ochtend. Het is dus in de ochtend niet nodig om met producten als reinigingsolie of micellair water aan de haal te gaan in de ochtend. Dit kan er eigenlijk alleen maar voor zorgen dat je gezicht uitdroogt. Water en een milde face wash zijn ruim voldoende volgens Renée.

Bron: Dingen voor Vrouwen, Ze.nl | Beeld: Pexels

Laatste nieuws