Máxima verschijnt in gewaagde Claes Iversen trenchcoat in Milaan

Fashionable of gatenkaas?

Máxima is vandaag afgereisd naar Milaan om daar Nederlandse ontwerpers op de Design Week te bezoeken. En een werkbezoek aan Milaan Design Week? Dat schreeuwt natuurlijk om een verbluffende outfit van onze koningin. De perfecte gelegenheid om een gewaagde Claes Iversen trenchcoat uit de koninklijke garderobe te toveren.

Milaan Design week

Tijdens de Milaan Design Week is Nederland elk jaar een van de grote spelers, met Nederlandse ontwerpers die zichzelf internationaal weten te onderscheiden. Op 16 februari bezocht Máxima een aantal van de ontwerpers al eerder in Eindhoven en vandaag zal ze dus een aantal opnieuw ontmoeten in Milaan.

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Dat deed de koningin natuurlijk geheel in style. Ze koos voor een opvallende trenchcoat van ontwerper Claes Iversen die volop versierd is met goudomrande ronde cut-outs. Koningin Máxima in een nieuwe creatie van Claes Iversen, het leidt altijd tot gemengde reacties. Maakt Máx hier een fashion statement of brengt ze een ode aan de Goudse kaas? Hoe dan ook: de jas staat haar beeldig.

Oude bekende?

Komt dit gatenpatroontje je misschien bekend voor? Máxima verblufte namelijk al eerder vriend en vijand in een creatie van Claes Iversen tijdens een staatsbezoek aan Noorwegen twee jaar geleden.

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Door de grote gaten noemden veel royal fashion fans de japon een tikje ordinair en gedurfd voor de koningin, al had Máxima natuurlijk wel de nodige voorzorgsmaatregelen genomen. Onder de grotere gaten in het midden van de jurk is een stof in de huidskleur van Hare Majesteit aangebracht. De gatenkaasvergelijkingen bleven uiteraard niet lang uit op social media. Love it or hate it: de koninklijke kledingkast van Máxima verveelt in elk geval nooit!

Bron: Modekoningin Máxima, Archief Beau Monde | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws