Máxima tovert bijzondere broche uit de kast

Het is een juweel met een aardige geschiedenis.

Máxima ziet er altijd uit om door een ringetje te halen en ook tijdens het grote banket van eerder deze week was dat geen uitzondering. Maar waar normaal gesproken iedereen het over haar outfits heeft, is dit keer haar broche het gesprek van de dag.

Outfits

Gisteren kwam het tweedaagse bezoek van de Franse president Macron en zijn vrouw Brigitte alweer ten einde. Het presidentspaar bezocht gisteren samen met koning Willem-Alexander en koningin Máxima onder andere het Rijksmuseum. Daarbij waren alle ogen uiteraard weer gericht op de koningin.

Tijdens het staatsbanket en tijdens het bezoek aan het Anne Frankhuis verscheen de koningin nog in het felrood, maar die outfit werd voor een bezoek aan het museum omgeruild voor een stijlvolle zwarte look. Dit keer matchte Máxima wél met Brigitte en droegen ze beiden een zwarte outfit. Bij Máxima’s outfit viel ons oog echter op de broche op haar borst, want die hebben we eerder gezien.

Het Koninklijk Paar en president en mevrouw Macron samen met minister-president Rutte, en de directeur van het museum. Beeld: BrunoPress

Broche met een geschiedenis

Deze broche blijkt namelijk een bijzondere geschiedenis te hebben. De broche is namelijk een diamanten haarspeld van koningin Emma. Koningin Emma kreeg deze speld in 1879 (!) cadeau als huwelijkscadeau van haar schoonzus Sophie. Emma werd slechts één keer op de kiek gezet met de speld, namelijk in rouwkleding na de dood van haar man Willem III. De website Modekoningin Máxima wist foto’s van Emma met het juweel te achterhalen.

Beeld: BrunoPress

Máxima draagt de haarspeld echter als broche. De broche bestaat uit maar liefst twaalf diamanten twijgjes, zo wist Libelle te melden. Iets om zeer zuinig op te zijn dus. Het accessoire werd na de dood van Emma nauwelijks nog door royals gedragen. Alleen Margriet en Juliana werden eerder met het juweel gespot. Máxima kreeg de speld voor haar veertigste verjaardag in 2011. Sindsdien heeft ze ‘m ongeveer acht keer gedragen. Een aardig uniek exemplaar dus!

Bron: Libelle | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..