Tiara time: Máxima straalt en rouge bij staatsbanket met Macron

Máxima en Laurentien gingen voor een goede dosis glamour!

Ze was gisteren niét te missen in haar knallend gele outfit bij de welkomstceremonie op de Dam. Ook bij het staatsbanket gisteravond bekende Máxima kleur en was onze koningin in haar felrode outfit het stralende middelpunt.

Staatsbezoek

Slechts twee dagen zijn de Macrons aanwezig in Nederland. Het flitsbezoek van Emmanuel en Brigitte Macron staat uiteraard in het teken van de banden tussen beide landen, en de agenda’s zijn dan ook goed gevuld. Een ceremonie hier, een speech daar, en natuurlijk als absolute hoogtepunt: een glamoureus staatsbanket met de Oranjes.

Lady in rouge

Bij het ontvangst op de Dam verscheen Máxima nog als zonnetje in huis in een gele outfit van modehuis Natan. Bij het staatsbanket later op de dag koos Máx opnieuw voor een knalkleur. Waar Willem-Alexander, Emmanuel en Brigitte neutraal edoch in vol ornaat voor de dag kwamen in donkere tinten, ging onze koningin voor felrood.

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

De stijlexperts achter het Instagram-account @Royalfashionpolice weten de japon te duiden als een creatie van Claes Iversen. Klassiek met een flinke portie drama rond de mouwen – wij zijn fan! Máx combineerde haar kleedje met de bekende Anna Paulowna-tiara in z’n parel-setting en een set prachtige parel-sieraden maakt de boel af. Chapeau voor onze modekoningin!

Meer royals

Overigens waren Willem-Alexander en Máxima niet de enige Oranjes in de zaal. Ook prins Constantijn en prinses Laurentien maakten namelijk hun opwachting. Tussen de mensenmenigte door hebben we enkele kiekjes van de broer en schoonzus van Wim-Lex…

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Uit de kiekjes kunnen we opmaken dat Laurentien haar favoriete bandeau á la Grèque uit de juwelenkist heeft getoverd – deze droeg de prinses onder andere al bij haar bruiloft in 2001. In combinatie met een goed stel juwelen en een champagnekleurige jurk komt ook Laurentien prachtig voor de dag. Al met een al een geslaagde glamour-avond voor de Oranje ladies dus!

Bron: UFO No More, Instagram @Royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws