Beau Monde tipt: de leukste Koningsdag-uitjes

Morgen is het zover: Koningsdag 2023 barst weer los! Natuurlijk doet de koninklijke familie onze havenstad Rotterdam aan. Maar wat ga je zelf eigenlijk doen? Als je geen trek hebt in de zoveelste vrijmarkt, zijn er gelukkig genoeg andere leuke dingen activiteiten en feestelijkheden.

Feesten in Amsterdam, Rotterdam, en Groningen

Laten we maar even beginnen met een open deur: Koningsdag betekent feest. En met het grote Kingsland-festival is feest een absolute garantie. Met artiesten als Antoon, De Jeugd van Tegenwoordig, Goldband, Ronnie Flex, en Afrojack gaan de voetjes hoe dan ook van de vloer.

Tickets voor de drie mega-feesten zijn bíjna uitverkocht, dus wees er snel bij.

Drankje in stijl

Damrak Gin brengt dit jaar een oranje limited edition gin uit, waarmee je de perfecte gin-tonic kunt maken voor Koningsdag! De Amsterdamse gin wordt geproduceerd in een distilleerderij in een zijsteegje van de Dam, midden in het centrum. Je kunt van de stijlvolle drankjes genieten op één van de Damrak Gin-feestjes in de stad bij Bar Mokum, Live Amsterdam, Café Luxebourg (alleen Koningsnacht), Café de Toog of Tapmarin Leidse. Zelf een fles in huis halen? Dat kan via Gall.nl.

Zo maak je jouw Oranje Damrak gin-tonic:

  • 50 ml limited edition Damrak Gin
  • 150 ml tonic
  • IJs
  • Sinaasappel
  • Vul een groot wijnglas met ijs en schenk hier de gin en tonic in. Garneer met een sinaasappelpartje.

Proost!

Koninklijk tot rust komen

En als al die festivals en andere Oranje-drukte nu niet helemaal je ding zijn? Dan kun je morgen lekker je vrije dag in de natuur besteden! In Twente vind je namelijk een hoop koninklijke historie én kun je even ontsnappen aan de drukte van de stad.

Visit Twente heeft verschillende fijne fietsroutes opgesteld van elk zo’n 45 tot 60 kilometer langs prachtige kastelen, adellijke highlights, en imposante landgoederen. Welke route kies jij?

Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws