Het verrassende favoriete parfum van Sarah Jessica Parker

De actrice houdt van aardse, warme geuren.

We kennen onze Sarah Jessica Parker natuurlijk vooral als Carrie in Sex and the City, en dankzij deze rol is de vrouw inmiddels uitgegroeid tot een waar icoon. Zo vertelde de actrice onlangs openhartig over haar – in Hollywood toch behoorlijk unieke – vermijden van botox. Nu deelt SJP haar favoriete parfum met haar fans.

Unisex geur

Mocht je een liefhebber zijn van unisex geuren met een warme, houtachtige geur, dan is de smaak van Sarah Jessica Parker wellicht ook de jouwe. Met een voorkeur voor geuren met frisse aardetonen, is dat eens wat anders dan de zoete, bloemige geuren die vaak als favoriet voor vrouwen worden bestempeld. Vaak worden juist de woorden aarde, fris en houtig gebruikt om mannengeuren te omschrijven. Zonde, want ook de dames kunnen genieten van zo’n heerlijke geur.

En daar is SJP het helemaal mee eens. “Momenteel draag ik Guerlain Vétiver, deze is geweldig. Het is een mannenparfum die al meer dan vijftien jaar verkrijgbaar is”, vertelt de actrice aan Who What Wear.
En wij begrijpen die keuze wel. Vétiver is een plant met een zware, aardse geur die een beetje doet denken aan patchouli. Het vleugje citroen geeft de plant nog een fijne, frisse twist. Behalve de typische geur van deze plant heeft de parfum ook noten van tonkaboon, nootmuskaat en tabak. Die zware tonen worden verfrist met de pikante geur van citrusvruchten met sinaasappel, bergamot en citroen.

Trends

We zien al langere tijd de trends op het gebied van parfum veranderen. Unisex geuren winnen terrein, net als geuren die zich aanpassen aan je de unieke geur van je huid. Begrijpelijk, want dit maakt een geur persoonlijk.

guerlain vétiver
Beeld: Guerlain Vétiver

Het elegante flesje heeft een minimalistische uitstraling. Met een vierkante vorm en groen logo zien we dat de insteek inderdaad meer richting unisex – of eigenlijk mannen – neigt, dan de typische vrouwengeur. Het parfum kost zo’n €116 voor een flesje van 100 milliliter. Mocht je je inner-Carrie naar boven willen halen en je ook eens als succesvolle columniste in New York willen wanen, dan brengt dit parfum je een stukje dichterbij!

Bron: Guerlain, Woman and Home | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws