Koning verklapt: Máxima kan ‘ontzettend goed’ zingen

En ook de drie prinsessen kunnen er wat van!

Dat koningin Máxima dol is op muziek, dat wisten we al. Ze is ambassadeur van Méér Muziek voor de Klas en hebben we haar al regelmatig gespot terwijl ze uit volle borst mee zat te zingen. En binnen de paleismuren kan ze daar ook wat van! 

Zangtalent Máxima

Tijdens de start van de Koningsspelen in Deventer vorige week onthulde koning Willem-Alexander het zangtalent van zijn vrouw. Zo zou Máxima “ontzettend goed” zingen en hun dochters ook. En dat vindt de koningin mooi omdat ze daardoor ‘altijd een instrument’ bij zicht hebben. “Als je gaat zingen, maak je mensen blij”, aldus de koning.

Of Willem-Alexander zelf ook kan zingen? “Daar ga ik me niet aan wagen. Nee, ik kan helemaal niet goed zingen”, vertelt hij lachend. Met drie zingende dochters en een koningin is dat gelukkig ook niet nodig!

Nederlandse taal

Muziek is voor koningin Máxima ontzettend belangrijk. Door naar Nederlandse muziek te luisteren, leerde ze namelijk de Nederlandse taal. Dit vertelde ze in het programma Koningin Máxima; een leven vol muziek, dat ere van haar vijftigste verjaardag werd gemaakt.

“Muziek doet veel met je. Het helpt met het opdoen van allerlei vaardigheden. Daarna is het een manier om een nieuwe taal te leren, zeker voor kinderen die net in Nederland zijn gekomen. Ik heb veel nieuwe woorden geleerd door Nederlandse liedjes”, vertelt de koningin. Welk liedje haar hiermee geholpen heeft? 15 miljoen mensen van Fluitsma & Van Tijn. “Het is een lied over Nederlandse mensen en zegt veel over de Nederlandse cultuur”, verklaart Máxima.

Te hard

Koningin of geen koningin, het zingen in huis wordt haar niet altijd in dank afgenomen. Zo biechtte Amalia op dat ze graag binnenshuis zingt, maar het soms net een tikkeltje te hard gaat. “Dan heeft ze haar oortjes in en dan realiseert ze niet hoe hard het gaat.”

Bron: Blauwbloed | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws