Het witte goud: Grand Café Krasnapolsky lanceert exclusief asperge-menu

Een ware traktatie met Michelin-allure.

De lente laat zich voorzichtig weer zien, en dat betekent dat ook het aspergeseizoen van start is. Krieltjes erbij, ham, en natuurlijk een klassieke hollandaisesaus – wij zijn helemaal fan. Maar met asperges kun je meer, véél meer. Dat bewijst Anantara Krasnapolsky met hun limited edition Lente Aspergediner.

Nederlands goud

Zodra het aspergeseizoen weer aanbreekt, slaan we massaal aan het koken met de geliefde lentegroente. Dat geldt ook voor de chefs van het Grand Café Krasnapolsky. Huischef Marley Poulain en *** Michelin Sterren chef Jacob Jan Boerma hebben de handen ineengeslagen voor een heerlijk viergangenmenu, waarin asperges centraal staan.

krasnapolsky

Met zijn milde maar uitgesproken smaak en textuur is de asperge de meest gewilde groente in het voorjaarsseizoen en een heerlijke toevoeging aan elk gerecht. Poulain en Boerma hebben zorgvuldig een Michelin-sterrendiner samengesteld om de favoriete groente van het seizoen te eren en de kenmerkende aardse smaak te versterken, die wordt omschreven als nootachtig en grasachtig met een zachte maar knapperige textuur. Loopt het water je al in de mond?

Vier gangen genieten

Mocht je nog niet verlekkerd naar je scherm zitten staren, dan komt dit vast wel goed met een klein voorproefje (pun intended) van het menu.

Amuse: Mussels | Asparagus | Coriander | Curry | Cucumber
Terrine | Asparagus | Green Herbs | Dill Cream | Tomato
Deep-fried Asparagus | Potato | Poached Egg | Old Amsterdam | Spinach
Salmon | Asparagus | Pea | Bearnaise | Beurre Blanc
Caramelized Pineapple | Meringue | Pandan | Tuile

 

Bij het luxediner à €65 per persoon word je uitgebreid in de watten gelegd met deze fijne lentegroente. Om de verwennerij helemaal af te maken, kun je voor €38 per persoon erbij ook nog de perfecte wijn-combinatie laten serveren. Proost!

Reserveren

Reserveren van zo’n luxe diner doe je hier. Let op: deze unieke diner-ervaring is alleen beschikbaar tussen 2 en 16 mei. Die het eerst komt, die het eerst maalt!

The Wintergarden

In het Grand Hotel Krasnapolsky vind je bovendien de stijlvolle Wintergarden. Hier vindt op 19 mei een heel bijzonder aspergediner plaats in samenwerking met Jacob Jan Boerma. Voor €135 kun je smullen van een sterrendiner met verse ingrediënten van de hoogste kwaliteit én bijpassende drankje. Reserveren doe je hier.

Amuse: Kingfish | Asparagus | Kaffir | Wasabi
Peas | Herbs | Asparagus | Camomille
Braised Asparagus | salmon | Miso | Dashi Beurre Blanc
Duck | glazed Asparagus | Spices | Vadouvan | Sake
Strawberry | Basil | Burrata | Alchemist | Rose water

Dit diner wordt geserveerd in de iconische Wintergarden, een klassieke zaal waar gasten van het hotel ’s ochtends van hun ontbijt kunnen genieten. Voor de gelegenheid wordt hier dit keer een exclusieve avond gehost door chef Jacob Jan Boerma, met een hoofdrol voor de populaire lentegroente. Dus, met wie ga jij genieten van zo’n topdiner?

Laatste nieuws