Willem-Alexander over Duncan Laurence: ‘Fantastisch wat hij teweeg heeft gebracht’

Ook bij de Oranjes was het feest na de Songfestival-winst!

We schreven al over Willem-Alexanders herinneringen aan 2019 – het jaar waarin hij natuurlijk met z’n hele gezin verhuisde naar Paleis Huis Ten Bosch. Maar 2019 was ook het jaar waarin we éindelijk weer wat te vieren hadden op Eurovisie-gebied. En wat blijkt? Onze vorst is fan!

‘Fantastisch’

Net zoals op veel plekken het feest lostbarstte nadat Duncan Laurence in 2019 éindelijk weer een Songfestival-winst wist te veroveren, was het ook feest in de huiskamer van de Oranjes. In de podcast bespreken ze de feestelijke winst van Duncan Laurence uitgebreid. “75. Het was een hele tijd geleden”, herinnert Willem-Alexander zich de lange droogte tussen de winst van Teach-In en de prestatie van Duncan Laurence. “Wat Duncan Laurence daar teweeg heeft gebracht met een liedje dat hij zelf gemaakt heeft, is echt fantastisch geweest”, vertelt hij aan interviewer Edwin Evers.

Verbinding

Daarnaast is hij ook te spreken over het ‘samenbindende effect’ dat Duncan heeft gecreëerd. “En de trots van Nederland op wat hij gepresenteerd heeft bij het Songfestival is toch heel bijzonder te noemen”, vervolgt de koning. Geen wonder dus, dat Duncan één van de topartiesten was die als onderdeel van The Streamers mocht optreden op Paleis Noordeinde in 2021.

Waar hij in een eerdere aflevering al sprak over het verbindende effect van topsport, kan Wim-Lex overigens ook over muziek prima meepraten. “Cruijff, Van Basten, Gullit, het zijn namen die iedereen natuurlijk kent”, stelt Evers. “Maar we hebben natuurlijk ook heel veel goede muziek. Duncan Laurence nu, maar al onze dj’s zijn natuurlijk…”

“Wereldberoemd”, vult de koning aan.

Opnieuw op het podium

Overigens is er goed nieuws voor de Koning, want Duncan Laurence zal binnenkort opnieuw op het bekende Songfestivalpodium staan. De organisatie heeft namelijk bekendgemaakt dat een paar oude bekenden zullen optreden tijdens de finale. Naast Duncan Laurence zullen ook Mahmood, Netta, Daði Freyr, Cornelia Jakobs, Sonia, Kalush Orchestra, Sam Ryder, Go_A, Jamala, Tina Karol en Verka Serduchka te zien zijn.

En ach, Máxima is al meer dan eens bij evenementen voor ‘Méér muziek in de klas’ gespot met collega-Songfestivaldeelnemer Jeangu Macrooy. Misschien kan zij hem wel overtuigen van een huiskamerconcert voor manlief.

Bron: Tips & Weetjes | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws