Cute: Waleses en kroost steken handen uit de mouwen bij scoutingvereniging

'Prins Louis was hartstikke enthousiast!'

Van ceremoniële robes naar designerbroekpak, en nu een casual scouting-outfitje: de Waleses doen het allemaal. Het extra lange kroningsweekend wordt namelijk afgesloten met een vrije dag die helemaal in het teken staat van liefdadigheid. En laat het dan maar over aan Wills en Kate plus kroost om hierin het goede voorbeeld te geven…

Vrijwilligerswerk

Die Charles en Camilla hebben het goed bekeken: in het kader van de kroning hebben zij namelijk tout le monde opgeroepen om zich vandaag op z’n liefdadigst te laten zien, maar zelf laten ze zich vandaag nergens zien. In hun plaats zullen senior royals op verschillende plekken door het land de handen uit de mouwen steken.

Zo woonden Princess Anne en haar Vice Admiral Timothy Laurence vandaag een dienst bij in Gloucester om lokale vrijwilligers te eren, en de hertog en hertogin van Edinburgh hielpen vandaag mee bij een trainingscentrum voor geleidehonden in Reading.

Scouting chic

Ook konden William, Kate, George, Charlotte en Louis natuurlijk niet ontbreken op deze dag. Wel zo noblesse oblige, om ook met je kroonprinselijke pootjes in de modder te begeven, niet waar? En zo geschiedde!

In het plaatsje Slough maakten de Waleses namelijk hun opwachting bij de plaatselijke scouting-vereniging. Hier was het clubhuis toe aan een renovatie, en dus werd er flink wat werk verzet!

Er werd gegraven…

waleses big help out
Beeld: NL Beeld

…geschept…

Beeld: NL Beeld / PA Images

…geschilderd…

Beeld: NL Beeld / PA Images

…versierd…

Beeld: NL Beeld / PA Images

…en eerlijk is eerlijk: een klein beetje gekliederd.

Beeld: NL Beeld / PA Images

Scouts

Dat de Waleses uitgerekend bij een scoutingvereniging langsgaan, is geen gekke keus. Kate zet zich al sinds 2012 in voor de organisatie, en is inmiddels enkele jaren mede-voorzitter van de scouts. Met haar liefde voor het buitenleven zal deze rol de prinses prima bevallen, en dat bewees zij vandaag maar weer. Overigens lijkt ook de kroost van de Waleses het prima te kunnen vinden in het scoutingleven.

Beeld: NL Beeld / PA Images

Uiteraard was er ook nog tijd voor enkele activiteiten. Zo kon het kroonprinselijk gezin zich uitleven met pijl en boog – waar dankbaar gebruik van werd gemaakt. Het fanatisme straalt ervan af!

Natuurlijk maakt al dat harde werken hongerig, maar gelukkig was er een kampvuurtje waarbij zij (geheel in stijl) konden genieten van geroosterde marshmallows. Vooral Louis lijkt het er flink van te nemen met een mond vol van de zoete lekkernij.

Beeld: NL Beeld / PA Images

Ook bij de andere aanwezigen maakte vooral de jongste zoon van de Waleses diepe indruk. Zo deelde een van de scoutingleiders met Hello! Magazine dat de kleine Louis ‘hartstikke enthousiast’ was. “Hij was degene die met een kruiwagen aan het rennen sloeg, hij was degene die aan het graven sloeg, zich overal in vastbeet, en dingen aanpakte.” Wie weet: zal Lou op latere leeftijd in de voetsporen van zijn moeder treden bij de scouts?

Bron: Hello! Magazine, BBC | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws