Waleses stelen de show bij Coronation Concert – óók zonder Louis

Prins William had zijn uniform verruild voor z'n lolbroek.

De laatste keer dat we Kate, William, en hun kroost in de royal box zagen verschijnen bij een concert, waren zij nog de Cambridges. Destijds was zoontje Louis het stralende middelpunt met z’n uitgesproken karakter – maar ook zonder hun jongste spruit erbij, wisten de Waleses weer de show te stelen.

Emotioneel moment

Natuurlijk moet dit weekend een absolute wervelstorm zijn geweest voor Charles en Camilla: als 74-jarige nog eens gekroond worden tot koning, je moet er maar aan gaan staan. Natuurlijk had de grote dag ook een impact op de rest van de familie. Dat maakte William gisteravond nog maar eens duidelijk in een emotionele speech voor zijn ‘pa’.

coronation concert
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Aan het begin van zijn toespraak heeft Wills nog de lachers op zijn hand. Zo stelt de kroonprins: “Geen zorgen, in tegenstelling tot Lionel [Richie], zal ik niet All Night Long doorgaan.” Maar al snel daarna stelt Charles’ oudste zoon: “Zoals mijn grootmoeder zei toen ze werd gekroond: Coronations zijn een verklaring van onze hoop voor de toekomst. En ik weet dat ze daarboven is, en liefdevol een oogje in het zeil houdt. Ze zou een trotse moeder zijn.”

Nadat de Prince of Wales in z’n speech nog een aantal werken van zijn vader aanstipt, stelt hij: “Pa, we zijn allemaal zo trots op je.” Charles mag immers koning zijn, hij is ook een liefhebbend (groot)vader.

Plagerijen

Na alle tradities en ceremoniële pomp and circumstance van de kroningsdag zelf, ging gisteren er een tikje luchtiger aan toe. Hoewel we stiekem hadden gehoopt op wederom een hoop gekke bekken van kleine prins Louis op de tribune, bleef dat deze keer uit. Maarre…ook zonder hun jongste spruit kunnen de Wales prima de show stelen met hun gevoel voor humor en uitgesproken karakters.

Zo is op verschillende beelden te zien hoe Wills z’n kroost plaagt door bijzonder enthousiast met z’n vlaggetje in de weer te zijn:

coronation
Beeld: NL Beeld / PA Images

Niet alleen George moet eraan geloven, maar ook zusje Charlotte wordt bijna door haar vader omver gemaaid:

Beeld: NL Beeld / PA Images

Ondertussen klapt Kate vrolijk door, zich totaal niet bewust van hoe haar man de grapjas uithangt. De sfeer zat er overigens bij de familie het hele concert goed in. Want die koninklijke handjes? Die gaan ook gewoon de lucht in.

coronation concert
Beeld: NL Beeld / PA Images

Koninklijk feestje

Al met al kunnen de Windsors terugkijken op een bijzonder geslaagd partijtje. Artiesten van over de hele wereld lieten zich van hun beste kant zien, met namen als Lionel Richie, Katy Perry, en Take That. Een waardige kroon (pun intended) op een fantastisch weekend voor de royals – met vandaag een welverdiend dagje vrij om eens even lekker uit te slapen. Wel zo fijn voor George en Charlotte!

Bron: Royal Central, Mirror.co.uk, Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..