Zorgen om prinses Anne: waarom ontbrak Princess Royal bij Coronation Concert?

De prinses is een notoire workaholic, maar liet gisteravond verstek gaan.

Prinses Anne staat steevast bovenaan in de jaarlijkse ranglijsten van drukste royals. Een lintje doorknippen hier, handjes geven daar – Anne draait er heur handen niet voor om. Daarom was de verrassing des te groter dat Charles’ zus bij het grootse Coronation Concert verstek liet gaan.

Kroningsconcert

Na alle formaliteiten van de zaterdag, werd het kroningsweekend gisteravond feestelijk afgesloten met een groots concert. In de royal box zaten natuurlijk hoofdrolspelers Charles en Camilla, de Waleses minus jongste zoontje Louis, en ook de Edingburghs, Yorks, Phillips en Tindalls waren van de partij. Maar één graag gezien gezicht ontbrak: Princess Anne!

In tegenstelling tot zoon Peter Phillips en dochter Zara Tindall (die het prima naar hun zin hadden), kwam HRH niet tevoorschijn tijdens het grootse concert. En aangezien we Anne kennen als een koninklijke workaholic, leverde dit enkele opgetrokken wenkbrauwen op. Gaat alles wel goed met de hoogheid?

Pragmatische prinses

Laten we wel wezen: zo’n kroningsweekend is niet niks. Zo had Anne tijdens de ceremonie in Westminster Abbey een belangrijke rol als zogenaamde ‘Gold-Stick-in-Waiting’ – een ceremoniële rol als bodyguard van haar broer. Hierbij kwam Anne in vol ornaat opdagen in militair uniform en indrukwekkende donkergroene mantel van de Orde van de Distel. In een zeldzaam interview deelde Anne: “Ik werd voor deze rol gevraagd voor de kroning, dus ik heb ja gezegd. Niet in de laatste plaats omdat ik nu niet hoef na te denken over m’n kledingkeuze.” Immer de pragmatist, die Anne.

Waarschijnlijk is haar praktische aanpak ook de reden dat de Princess Royal ontbrak bij het Coronation Concert. Zo is zij na haar belangrijke rol bij de kroningsceremonie doorgereisd naar het plaatsje Swindon, waar ze zondagochtend als verrassing opdook bij een gezellige lunch in de open lucht, ter gelegenheid van de kroning.

Genietend van een klassieke cuppa ging Anne al keuvelend door de festiviteiten heen met manlief Timothy Laurence aan haar zijde, én deelde zij nog een stel souvenirs uit aan de aanwezigen.

prinses anne
Beeld: NL Beeld / PA Images

Kortom: de royal was druk, druk, druk. En daar houdt het niet op! Vandaag mag dan een extra vrije dag zijn voor de Britten, maar als maatschappelijk betrokken koning heeft Charles vandaag uitgeroepen tot een dag van vrijwilligerswerk en liefdadigheidsprojecten. Volgens verschillende bronnen gaan Anne en haar man daarom vandaag naar het nog westelijker gelegen Gloucester, waar zij een dienst bijwonen om lokale vrijwilligers te eren.

En tja: van London, naar Swindon, terug naar London, en dan weer naar Gloucester? De hoogheid blijft niet bezig – en daarom heeft zij naar alle waarschijnlijkheid besloten het feestelijke concert op zondagavond te missen. Ach: een avondje vroeg ’t nest in om de dag erna fris en fruitig voor de dag te komen, wij snappen de prinses wel.

Bron: Hello! Magazine!, Gloucestershire Live | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws