Zo moeder, zo dochter: de matchende Coronation-outfits van Kate en Charlotte

Een zoet detail in de outfits van de Waleses vandaag.

Kleine prins George maakte als Page of Honour voor zijn grootvader natuurlijk indruk tijdens de Coronation-ceremonie vandaag. Ook de rest van de Waleses waren naast hoofdrolspelers Charles en Camilla absolute uitblinkers. Mode-hoogtepuntje van de dag? De matchende outfits van moeder Kate en kleine prinses Charlotte.

Dresscode

Bij vele kroningen over de afgelopen jaren was het één groot feest van kroontjes en tiara’s in de zaal. Dit jaar was het anders – collega-royals waren hartstikke welkom, maar de kroonjuwelen mochten thuisblijven. Dit zou ook betekenen dat ook Kate Middleton haar geliefde Lover’s Knot Tiara op de plank moest laten liggen.

Tóch blijkt er nu een mouw (of welja, een juweel) aan te passen te zijn geweest. De Princess of Wales droeg namelijk een prachtig custom diadeem op het royale hoofd. Bovendien was dochtertje Charlotte van een soortgelijk accessoire voorzien.

Designerjuweel

In koninklijke fashion-kringen gingen al meerdere weken de geruchten rond dat la Middleton voor de grote dag een ‘floral headpiece‘ zou dragen. Hoewel er enige vrees was voor een kitschy bloemenkroon, blijkt dat de prinses het bijzonder stijlvol heeft aangepakt. Haar fleurige hoofddeksel bestaat uit edelmetaal en kristallen, weet Vogue te melden, en is een samenwerking tussen Brits modehuis Alexander McQueen en hoedenmaker Jess Collett.

Dit prachtige kunstwerkje was (bijna letterlijk) de kroon op een custom Alexander McQueen-outfit. Kate kennen we als een modebewuste edoch stijlvaste prinses, en dit is dan ook niet de eerste keer dat zij voor zo’n belangrijke mijlpaal kiest voor het Britse modehuis. Haar iconische bruidsjurk was immers ook van hetzelfde label.

charlotte coronation
Beeld: NL Beeld

Extra zoet was dit keer de matchende outfit van het kleine prinsesje Charlotte, die zich een grote zus pur sang toonde tijdens de gelegenheid. Hand in hand met klein broertje Louis, betrad Charlotte in een matchende Alexander McQueen-outfit en fleurige diadeem de Abbey.

Beeld: NL Beeld

Gemaakt voor een royal

Hoewel Charlotte nog piepjong is, heeft zij natuurlijk als prinses een belangrijke rol. Als alles volgens plan gaat, komt grote broer George immers over verloop van tijd op de troon te zitten. En voor Charlotte? De makkelijkste vergelijking is natuurlijk een rol zoals prinses Anne, die met haar eindeloze publieke engagements haar broer steunt.

Haar op maat gemaakte outfitje zat dan ook al vol koninklijke symboliek. Net als de outfit van haar moeder, waren ook Charlottes robes voorzien van gedetailleerde borduursels. Hierin kun je de vier symbolische planten van de vier naties in het Verenigd Koninkrijk ontwaren: rozen voor Engeland, distels voor Schotland, klavers voor Ierland, en narcissen voor Wales. Toch handig als piepjong prinsesje, om zo’n mode- en koninkrijk-bewuste moeder aan je zij te hebben.

Bron: Vogue UK | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws