Kate Middletons favoriete tiara is blijkbaar pijnlijk om te dragen

Prinses Diana scheen er ook 'vreselijke hoofdpijn' van te krijgen.

We houden van een mooi tiara-moment, vooral bij Kate Middelton die niet vaak een graai doet in de royal juwelendoos. Haar favoriet, de Lover’s Knot Tiara, blijkt alleen helemaal niet comfortabel te zitten. Gevalletje ‘wie mooi wil zijn moet pijn lijden’? 

Lover’s Knot Tiara

Volgens The Mirror is de tiara waarmee prinses Kate deze week gezien werd behoorlijk pijnlijk om te dragen. Dit geldt voor Kate Middleton, maar ook voor prinses Diana die vroeger ‘vreselijke hoofdpijn’ kreeg van het dragen van de Lover’s Knot Tiara.

Beroemdste tiara

Modecoach, celebrity-stylist én TikTokker Miranda Holder deelde onlangs wat achtergrondinformatie over het stuk van The Mirror. In het filmpje beschreef ze de tiara als een van de ‘beroemdste koninklijke tiara’s aller tijden’.

Ze vertelt: “De beroemde Lover’s Knot Tiara werd in 1914 in opdracht van Queen Mary gemaakt. Hij bestaat uit glinsterende diamanten en 19 hangende parels in zilver en goud. De tiara heeft een geschatte waarde van tussen de £ 2 miljoen en £ 3 miljoen.” De tiara werd overgedragen aan koningin Elizabeth, die hem uiteindelijk aan haar schoondochter prinses Diana uitleende, die de tiara zijn wereldfaam gaf.

@themirandaholder The lovers knot tiara. One of the most famous tiaras of all time. #tiara #royalstyle #royaljewels #katemiddleton #princessdiana #royalty ♬ FANTASY WALTZ – Gerry Moffett

Vreselijke hoofdpijn

Hoe glinsterend en mooi de tiara ook is, erg comfortabel was hij dus niet. Volgens Holder was de tiara zo zwaar dat prinses Diana er vreselijke hoofdpijn van kreeg tijdens het dragen.

Na de scheiding tussen Diana en Charles gaf Diana de tiara terug. Daarna zagen we hem jaren niet, totdat Kate Middleton hem in 2015 terugbracht op het koninklijke toneel tijdens een receptie in Buckingham Palace.

Kate Middelton tiara
Wie schittert er meer: Kate Middelton of de tiara? Bron: BrunoPress

Of de tiara nu pijnlijk is of dat het toch allemaal een royal fabel is, prachtig blijft hij nog steeds. En anders misschien een pareltje minder doen? 19 parels is ook wel weer heel veel…

Bron: Cosmopolitan | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws