Camilla wordt tijdens de kroning bijgestaan door haar dubbelganger

We vertellen je meer over de lookalike zus van Camilla.

Hoewel er veel bekend is over de familie van de koning, is het publiek minder op de hoogte van degenen die zijn geliefde vrouw omringen. Een familielid dat mensen over de hele wereld zeker zal interesseren, is de zus van de aanstaande koningin. Ze zal Camilla tijdens de kroning vergezellen als een van haar Ladies in Attendance. De twee vrouwen vertonen opvallende gelijkenissen qua uiterlijk, maar wat valt er nog meer te weten over Camilla’s zus? 

Annabel Elliot

Annabel werd geboren op 2 februari 1949 en is de jongste dochter van het gezin. Zij en haar zus Camilla hadden ook een jongere broer, Mark, die plotseling stierf na een val in 2014. In 1972 trouwde Annabel met Simon Elliot, met wie ze getrouwd bleef tot aan zijn dood dit jaar. Het echtpaar kreeg drie kinderen: twee dochters, Alice en Catherine, en een zoon, Ben Elliot, een prominente Britse zakenman.

Annabel Elliot werkt zowel als interieurontwerper als antiekhandelaar. Na een studie beeldende kunst in Florence richtte de creatieve jonge vrouw haar eigen antiek- en interieurbedrijf op, Annabel Elliot Limited, in Dorset – waar haar man Simon land bezat.

Hoewel Annabel niet vaak in de picture is, heeft ze een hechte band heeft met zowel haar zus als de echtgenoot van haar zus, Charles himself. Door haar werk als interieurontwerper hebben Annabel en Charles een hechte werkrelatie opgebouwd, aangezien ze in de loop der jaren verschillende keren aan de slag ging als hoofd-binnenhuisarchitect op zijn landgoederen.

Documentaire

In de docu Camilla’s Country Life komen we meer te weten van de lookalike zus van koningin Camilla en hun verleden samen. Hier bezoekt ze samen met Annabel het voormalige landhuis van hun grootouders, Hall Place. De Shands brachten hier in hun jongere jaren veel tijd door, maar nu is het huis niet meer in de familie. In de documentaire worden ze ontvangen door de huidige eigenaar. “Ik kan hier nog altijd de weg vinden met mijn ogen dicht”, aldus toenmalige Duchess Camilla. “We vonden het geweldig om hier te zijn. Dat was onze vakantie. Ik ben gek op dit huis.”

Camilla en Annabel in 2021. Beeld: BrunoPress

Tussen zussen

Al is er voor Annabel, de twee jaar jongere zus van Camilla, ook een vervelende herinnering verbonden aan dit landhuis: het kwijtraken van haar teddybeer. Een big deal als jong meisje, en lange tijd bleef het een mysterie waar haar ‘Tiddy’ was. “Pas een maand voor mijn huwelijk vertelde [Camilla] me dat ze hem in de tuin begraven had”, vertelt Annabel in de documentaire.

“Mijn zus en ik hadden een beetje ruzie, dus ik begroef hem, het was rivaliteit tussen zussen”, geeft Camilla toe. “Ja, Tiddy Bar… Hij heeft een heel mooie rustplaats gekregen, in de rozentuin.” Of Annabel haar zus inmiddels vergeven heeft. “Absoluut niet!” lacht ze. “Het knaagt nog steeds aan me!”

Camilla en Annabel in 2007. Beeld: BrunoPress

Hechte band

Op die jeugdzonde na is alles koek en ei tussen Annabel en Camilla, die een hechte band hebben. Als debutante keek Annabel altijd op tegen haar oudere zus. “[Camilla] was een groot succes, maar ik absoluut niet. Ik had niet zoveel zelfvertrouwen als zij.” De een schopte het tot future queen, de andere zus is succesvol interieurdesigner, die destijds ook het meubilair van prins Charles mocht verzorgen. Vandaag zien we tijdens het historische moment van de kroning de zussen dus samen shinen!

Bron: Hello! Magazine, Woman & Home, Archief Beau Monde | Beeld: NL Beeld/ BrunoPress

Laatste nieuws