Prinses Kate in trouwjurk en tiara op staatsbanket

Is de witte jurk een eerbetoon aan de Queen?

Het is even geleden dat we Kate met een tiara zagen, maar na drie diadeemloze jaren haalt de prinses van Wales haar favoriete exemplaar weer tevoorschijn. Mét trouwjurk als avondjapon.

Lover’s Knot

De Windsors hebben een leuke collectie bling, maar het is bijna geen verrassing meer welke tiara Kate kiest. In haar ruim elf jaar lang carrière als royal heeft ze slechts twaalf keer een diadeem gedragen, waarvan nu negen keer de Lover’s Knot tiara, die ook bij prinses Diana favoriet was.

Beeld: BrunoPress

Voor het eerst sinds 2019 haalde de prinses van Wales hem gisteren weer uit de kluis. Ze combineerde het parelprachtstuk met een ándere favoriet: modehuis Jenny Packham.

Let’s go bridal

Het past wel bij een tiara die de Lover’s Knot heet om voor een trouwjurk te kiezen. Prinses Catherine shopte een nieuwe japon bij Jenny Packham, haar vaste adres voor glitterjurken (weet je nog, dat gouden James Bond-exemplaar?) Deze jurk komt uit de bruidscollectie van 2021. Mocht je een wedding op de planning hebben staan: hier shop je hem voor een kleine 5000 euro.

Beeld: BrunoPress

Kate kan hem ook goed hebben als avondjapon, een cape in plaats van een sleep doet veel goeds voor de galalook. Het model het de ‘Elspeth’, wat de Schotse variant van de naam Elizabeth is. Zou ze hem hebben uitgekozen als eerbetoon aan wijlen de Queen?

Beeld: BrunoPress

Met haar parelarmband verwijst Kate in ieder geval naar de onlangs overleden monarch, want die komt uit de juwelenkist van Queen Elizabeth. Haar oorbellen zijn dan weer van prinses Diana geweest.

Beeld: BrunoPress

Haar witte jurk wordt verder opgeleukt met een blauwe sjerp, ook een ‘cadeautje’ van Queen Elizabeth, die haar in 2019 de orde ‘dame grootkruis’ verleende, de hoogste ridderonderscheiding in de Koninklijke Orde van Victoria. Prinses Catherine zette hem vast met de broche die onlangs wat stof deed opwaaien vanwege zijn prijskaartje en die waarschijnlijk een cadeau voor haar veertigste verjaardag is geweest.

De gele strik met daaraan een portret van de Queen mag Kate sinds 2017 dragen. Toen benoemde wijlen Queen Elizabeth haar tot lid in haar eigen ‘damesorde’, de Koninklijke Familieorde van Elizabeth II. Dus, hoeveel gram diamanten draagt de prinses precies met zich mee?

Bron: Hello! Magazine, Instagram | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws