Expert claimt: ‘Kate overschaduwt haar schoonvader’

Is Kate Middleton misschien te veel aanwezig?

Kate Middleton steelt tegenwoordig overal de show; bij de Scouts, de kroning van King Charles en zelfs achter de piano op het Songfestival. Hoewel wij genieten van deze spontane momenten van La Middleton, is er ook iemand minder blij mee: King Charles. Tenminste, dat claimt een koninklijk expert. 

Uit de spotlight

Prinses Kate is van alle markten thuis, en op menig foto straalt de brunette met een grote glimlach. Maar is het ook mogelijk dat ze iets te fel schijnt? Verschillende koninklijke experts vrezen van wel, en doen hun verhaal tegen FEMAIL. Zo zegt koninklijk expert en hoofdredacteur van het tijdschrift Majesty Ingrid Seward: “De prinses van Wales zal altijd visueel een 74-jarige man overschaduwen met haar jeugd en schoonheid.” Toch merkt zij ook dat dat er duidelijke verschillen zijn tussen Kate en haar overleden schoonmoeder Diana, en legt uit: “Ze zou nooit proberen hem te overschaduwen zoals Diana ooit deed en zou met afschuw vervuld zijn om te denken dat dat is wat er wordt gezegd.”

Volgens Sewards heeft prinses Kate ‘buitengewoon veel respect’ voor haar schoonvader en is een plek in de spotlight zeker niet voor haar weggelegd. Niet tijdens de kroning en niet tijdens het songfestival, vervolgt de royal expert. “King Charles heeft haar waarschijnlijk gevraagd om op Windsor Castle piano te spelen als opener van Eurovisie.” Zonder zijn toestemming zou Kate dit namelijk nooit gedaan hebben – al waren we ook wel benieuwd naar King Charles achter een vleugel.

Werkende royals

Een andere royal expert, Richard Fitzwilliams, is het hiermee eens en ziet ook de kracht van Kate in de spotlight. “Als pragmaticus in hart en nieren weet Charles hoe weinig jongere leden de werkende koninklijke familie heeft en hoe belangrijk dergelijke fotomomenten zijn. Hij is zich ook bewust van de sterk teruglopende steun voor de monarchie onder jongeren.” Door de sterke aanwezigheid van Kate, op diverse gelegenheden en op social media, is de royal familie nog meer aanwezig – en dat is meer dan Charles en Camilla met zijn tweeën lukt.

Kortom: shine bright Kate!

Bron: Daily Mail | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws