De leukste zomertrends voor make-up liefhebbers

Vijf trends: voor welke kies jij?

Een nieuw seizoen betekent dat het tijd is voor nieuwe zomerse trends, ook op het gebied van make-up. De beautyfanaten onder ons kunnen hier alvast naar uitkijken, want er komen weer een hoop leuke trends voorbij. In dit artikel zetten we de vijf opvallendste trends voor je op een rijtje. Zo weet jij hoe je straks stijlvol voor de dag kan komen.

1. De dramatische eyeliner wing

Een van de meest opvallende trends deze zomer is de dramatische wing. Deze look werd al veel gespot op de catwalks van allerlei grote merken. En ook jij kan er in no time zo fashionable bijlopen. Teken een dikke zwarte lijn rond je ogen en trek de lijn zowel aan de boven- als aan de onderkant door tot naast je ogen. Hoe verder hoe beter. Zo creëer je de zogeheten siren eyes. Tip: voeg donkere mascara toe voor een extra dramatisch effect.

commerciële partner

2. Statement lips

Het zomerseizoen staat in het teken van fashion statements. Statement lips zijn het daarom he-le-maal dit seizoen. De lippen mogen dus lekker opvallend. Scoor lipstick van jouw favoriete merken met felle en gewaagde kleuren en steel de show! Je kan hier ook een lippenpotlood bij gebruiken om je lippen extra onder de aandacht te brengen.

Deze trend is ook fijn als je wat dunnere lippen hebt, want je kan ze zo makkelijk groter laten lijken. Zorg er bij deze trend wel voor dat je de rest van je make-up rustig en neutraal houdt, zodat de aandacht helemaal op je lippen blijft.

3. De metallic look

Dacht je dat een glitter look alleen voor op een feestje of tijdens de feestdagen kan? Think again! Glitter and glamour zijn helemaal trendy deze zomer. Goed nieuws voor de fashionista’s onder ons die van vrolijke glitter-make-up houden: je kan nu elke dag shinen met sprankelende glitter-mascara, glitter-oogschaduw of glitter-lipstick. Zo kom je gegarandeerd stralend de dag door!

4. Blush, blush en nog eens blush

Blush op de wangen is terug van weggeweest en meer is nu écht beter. Het is zelfs de nieuwste TikTok-trend om zoveel blush te gebruiken dat het lijkt alsof je iets te lang in de zon hebt gezeten. Hou je dus niet in met de kwast en zet je wangen, ogen en neus lekker dik aan. Kies voor een mooie kleur bruin om je gezicht een gezonde summer tan te geven of ga voor een meer gewaagde look met een felle kleur blush. It’s up to you.

5. De less is more look

Hou je wel van make-up maar kies je liever voor een wat rustigere look? Ook dat kan deze zomer. Eén van de trends is namelijk om met minimaal gebruik van make-up je natuurlijke schoonheid maximaal naar voren te laten komen. Kies voor rustige en natuurlijke kleuren en creëer zo de perfecte less is more look om dit seizoen stralend mee voor de dag te komen. Have fun!

Beeld: Unsplash

Laatste nieuws