Zo vind je de juiste kleur rode lippenstift bij je teint

De perfecte rode lippen raken nooit uit de mode.

Felrode lippen geven je een instant glam look, maar er is een dunne scheidingslijn tussen eruitzien als een femme fatale of als Bassie de Clown. Zo vind je de roodtint die perfect bij je past.

Ondertoon van de huid

De truc van mooie rode lippen zit hem niet in het cosmeticamerk of de vorm van jouw lippen. Het belangrijkste wat je moet doen, is kijken naar jouw teint. Wat voor kleur is de ondertoon huid? Dit zegt namelijk veel over welke rode kleur goed bij jou gaat passen.

Welke ondertoon je hebt, kun je op verschillende manieren uitvogelen. Een makkelijke manier is om te kijken naar de aderen in je polsen (zorg dat er voldoende daglicht is). Hebben ze een groenige kleur? Dan heb je een warme ondertoon. Ogen de aderen paarsblauw, dan wijst dit op een koele ondertoon. Groenblauwe aderen duiden aan dat je een neutrale ondertoon hebt.

De juiste lippenstift

Lichte huid met koele ondertoon

Wanneer je roze kleuren in je gezicht hebt, kun je het beste uit de buurt blijven van felle rode kleuren. Deze kleuren zorgen er namelijk voor dat je huid nog roder lijkt. Kies daarom rode tinten met een blauwe of roze ondertoon, zoals een frambozenrood. Hier is de roze kleur overheersend, maar heb je nog steeds stralende lippen. Zodra je glimlacht, straalt je huid.

Lichte huid met warme ondertoon

Heb jij een warme ondertoon, dan doe je er goed aan om een rode lippenstift te kiezen met een licht oranje ondertoon. De pigmenten van de lipstick vangen de gouden ondertonen op en maken je teint nog helderder. Klinkt goed, toch?

Een medium teint

Verandert jouw huidskleur per seizoen? Pas jouw lippenstift hier dan ook op aan. In de zomer, wanneer je een bruine zomergloed hebt, kun je kiezen voor een rode lippenstift die een oranje ondertoon heeft. Dit complementeert de huid en zorgt ervoor dat je nog huid bruiner lijkt. In het najaar, wanneer je huid weer lichter is, kun je het beste gaan voor een lippenstift met een blauwe ondertoon. Dit past dan beter bij je huidskleur.

Een olijfkleurige teint

Mensen met een olijfkleurige teint hebben een geelgroene ondertoon. In de zomer word je snel bruin en krijg je een bronzen huidskleur. Kies daarom voor een lippenstift die wat donkerder is, zoals roestkleurig rood. Ook andere aardetinten zullen je teint warmer maken, waardoor je huid gaat schitteren.

Een karamelkleurige teint

Door jouw prachtige gele ondertoon heb jij het geluk dat jij felle kleuren kunt rocken. Maak daar dus goed gebruik van, en kies bijvoorbeeld voor een kersenrode kleur op je lippen. De felle kleur complimenteert je huidskleur en neemt de warmte van je gezicht op.

Een gouden teint

Mensen met een donkere huidtint hebben een prachtige gouden ondertoon. Hierdoor kunnen zij goed spelen met pigment. Kies voor een krachtige look een opvallende rode kleur. Of kies voor een donkerdere rood met een blauwe ondertoon om de warmte in je huid meer te laten glanzen.

When in doubt, wear red!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Pexels (Sam Lion)

Laatste nieuws