Puur natuur: de fleurige details in de royal outfits bij de Chelsea Flower Show

Charles droeg zijn moeder op een bijzondere manier bij zich.

Gisteren vond de kick-off plaats van de jaarlijkse Chelsea Flower Show – een evenement waar de Windsors een bijzondere band mee hebben. In de middag kwam prinses Kate als verrassing al opdagen, en ’s avonds zagen we nog meer royal neuzen tussen de bloemenzee. Voor de gelegenheid gingen zij uiteraard helemaal gekleed in thema.

Royale ruikers

We kennen het principe flag dressing natuurlijk: gekleed gaan in de kleuren van een nationale vlag als nod naar bijvoorbeeld een gastland bij een staatsbezoek. Maar nu hebben we ook een sterk staaltje flower dressing van verschillende Britse royals.

Zo kwam koningin Camilla opdagen in een jurk met een bijzonder fleurige print van designer Fiona Clare – al sinds jaar en dag een favoriet label van de gemalin.

chelsea flower show
Beeld: NL Beeld / PA Images

Moederliefde

Nu zullen we koning Charles niet gauw een mode-icoon noemen, maar ook zijn outfit had een bijzonder zoet detail. Op de revers van zijn jasje prijkte namelijk de Victoria Medal of Honour van de Royal Horticultural Society. Deze kreeg hij in 2009 overhandigd door zijn moeder, die, zoals bekend, één van de grootste fans van het jaarlijkse bloemenfestijn was.

chelsea flower show
Beeld: NL Beeld / Photoshot

Als voormalig tuinierprins en huidig eco-koning heeft hij deze liefde voor de natuur van zijn moeder meegenomen, en met het kleine speldje op zijn jas droeg hij wijlen de koningin toch nog een beetje bij zich.

Plantenprinses

We schreven gisteren al uitgebreid over de roze ‘prinsessenjurk‘ van Catherine Middleton, waarmee Kate een subtiele ode bracht aan wijlen Queen Liz. Maar ook zij bleek een subtiel fleurig detail in haar look te hebben verwerkt!

chelsea flower show
Beeld: NL Beeld

Zoals je in de foto kunt zien, koos Kate heel toepasselijk voor een stel bladvormige oorbellen voor het tuinier-evenement. De gouden varentjes zijn afkomstig van het label Catherine Zoraida. Een blik op hun website leert dat ook zij de Princess of Wales in hun juweeltjes gespot hebben.

Zo prijkt er nu prominent op de voorpagina van het merk: “Zoals gedragen door HRH Princess of Wales, Kate Middleton. Ontdek onze Fern Drop oorbellen, zoals gedragen door HRH Princess of Wales bij de Chelsea Flower Show van dit jaar”. Tja: een betere ambassadeur voor je merk dan een heuse royal is moeilijk te vinden!

Bron: Instagram @Royalfashionpolice, Daily Mail | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws