Moet koning Charles zich gaan opmaken voor een tweede kroning?

Here we go again?

De kroning van koning Charles is nog maar net voorbij, of er staat – mogelijk – alweer een nieuwe kroning op de planning. Geen grap! Als we de geruchten mogen geloven, bereiden koning Charles en koningin Camilla zich voor op een tweede kroning… in Schotland.

Tweede kroning

Volgens Hello! Magazine is de coronation nog niet voorbij voor de koning en koningin van het Verenigd Koninkrijk. Er zou namelijk nog een heuse tweede kroning gaan plaatsvinden in Schotland, deze zomer. Deze kroningsceremonie zou de ‘Service of Dedication and Thanksgiving’ heten.

Volgens het tijdschrift zouden de koning en koningin tijdens deze ceremonie de zogenaamde Honours of Scotland (ofwel de Schotse regalia) in ontvangst nemen. Ook zal er volgens Hello! op 4 juli een tuinfeest plaatsvinden in Edinburgh, gevolgd door een inhuldigingsplechtigheid.

Kasteel gesloten

Echter, zijn dit tot op heden alleen nog maar geruchten. Het koningshuis heeft zelf nog geen officiële datum naar buiten gebracht voor deze mogelijke tweede kroning. Wel is het opvallend dat Charles en Camilla binnenkort naar Schotland afreizen én dat Edinburgh Castle voor een paar dagen sluit.

Van 4 tot 6 juli zal de Crown Room gesloten zijn, en op 5 juli is het gehele kasteel gesloten: toeval of is erover nagedacht? Hoogstwaarschijnlijk zal er op deze dagen wel een groot event plaatsvinden, maar of het te maken heeft met de kroning van Charles zullen we nog even moeten afwachten. To be continued

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws