Een goede buur: de vriendschap tussen Willem-Alexander en Filip

Morgen staat er een driedaags staatsbezoek naar België op de planning voor onze Oranjes.

Onze royals hebben het er maar druk mee zo vlak voor de zomer: een werkbezoekje hier, een speech daar… En morgen staat er alweer een driedaags staatsbezoek aan België op de planning. Journalist Wim Dehandschutter mocht voor deze gelegenheid voor Vorsten in gesprek met de koning en daar doet Wim-Lex een boekje open over de goede banden met onze zuiderburen en zijn vriendschap met koning Filip.

Staatsbezoek

Morgen reizen koning Willem-Alexander en koningin Máxima voor een driedaags staatsbezoek af naar onze Zuiderburen. Koning Filip en koningin Mathilde hebben onze Oranjes uitgenodigd voor een drie dagen durende toer door België. Onze koning heeft laten weten dat hij en Máxima zich er erg op verheugen. Ze zien dit als een mooie kans om de Belgische royals nog beter te leren kennen en hun vriendschap te versterken. Wim-Lex en Máxima zijn namelijk goed bevriend met Filip en Mathilde. De royals zien elkaar vaak bij grote internationale evenementen, maar ook privé hebben ze contact.

Overeenkomsten

Naast collega en buurman zijn koning Filip en koning Willem-Alexander namelijk goed bevriend met elkaar en hebben ze veel gemeen. Zo zitten ze dit jaar allebei 10 jaar op de troon en dat betekent dat ze dus zeker wat te vieren hebben tijdens dit tripje naar België. Ook hebben ze elkaars nummer en ondersteunen en delen ze geregeld ervaringen met elkaar. Hoe vaak ze contact hebben, houdt de koning overigens voor zichzelf.

Kroonprinsessen

Ook de kroonprinsessen van de Lage Landen kunnen goed met elkaar overweg. Net zoals hun vaders, hebben zij namelijk ook veel gemeen. Amalia en Elisabeth verschelen in leeftijd niet zoveel en zitten in hetzelfde schuitje als toekomstige vorstinnen. Ze begrijpen elkaar daarom ook goed en zijn goede vriendinnen. Zo zouden ze elkaar geregeld appen en bespreken ze zaken die voor hun nét even anders liggen dan voor gewone meiden van hun leeftijd, zoals social media en privacy.

Wij kunnen in ieder geval niet wachten op deze hereniging met de Zuiderburen. Het laatste bezoek door de Oranjes aan België was namelijk in 2006, en dat de Belgen Wim-Lex en Máx bezochten is ook alweer zo’n zeven jaar geleden. Niet zo gek dus dat de royals het hoog tijd vonden om weer eens bij te kletsen. Zouden Mathilde en Máxima via WhatsApp al druk hun Natannetjes op elkaar aan het afstemmen zijn? We gaan het zien!

Bron: Vorsten | Beeld: NL Beeld / Patrick van Emst

Laatste nieuws