Zien: eerste verjaardagsparade van koning Charles

Alle royals verzamelen!

Afgelopen weekend was het moment daar: de eerste Trooping the Colour van koning Charles. Dit is hét event waarbij de persoonlijke troepen van koning Charles, de Household Division, een parade houden en de koning zelf het saluut afneemt. Dit ter ere van zijn officiële verjaardag (zijn échte verjaardag is in november). Een historisch moment, want dit was Charles’ eerste Trooping the Colour als monarch.

Voorbereidingen

Op zaterdagochtend is de jaarlijkse Trooping the Colour in London van start gegaan en stond London in het teken van de officiële verjaardag van koning Charles. Het is een grootse spektakel waar elk jaar zo’n 1400 militairen, 200 paarden en 400 muzikanten aan mee doen. Om dit in goede banen te leiden vond een week eerder de repetitie plaats en daar ging nog het een en ander mis. Door het warme weer vielen er namelijk een aantal dik geklede mannen flauw.

Te paard

Maar gelukkig ging afgelopen zaterdag alles volgens plan. Ook had koning Charles een actieve rol tijdens zijn verjaardagsparade. Het was namelijk voor het eerst in 37 jaar dat een monarch te paard mee reed. Wijlen koningin Elizabeth deed dit op zestigjarige leeftijd in 1986 voor het laatst en daarna nam ze deel in een koets. Prins William, prinses Anne en prins Edward volgden Charles dit jaar te paard en koningin Camilla en prinses Kate volgden in een rijtuig, samen met Louis, broer George en zus Charlotte.

Beeld: NL Beeld / PA Images

Zoals we van haar gewend zijn, zag Kate er weer beeldig uit tijdens dit spektakel. Met haar smaragdgroene jurk met handgemaakte juwelen van het luxe modehuis Andrew Gn, viel zij zeker op tussen alle rood en wit geklede royals. Ze droeg deze opvallende kleur ongetwijfeld als eerbetoon aan haar nieuwe titel: de kolonel van de Irish Guards.

Flypast

Traditiegetrouw werd het spektakel afgesloten met de flypast die de koninklijke familie vanaf het balkon van Buckingham Palace nadat Charles het saluut had afgenomen. De straaljagers vlogen in een extra bijzondere formatie ter ere van de eerste Trooping the Colour van Charles door in de lucht de initialen van koning Charles te maken.

Beeld: NL Beeld / PA Images

En hoewel het ongetwijfeld een groot spektakel was, waren wij vooral gefocust op de kleine Louis. In augustus vorig jaar tijdens het jubileum van zijn overgrootmoeder, werd de toen 4-jarige Louis ook al herhaaldelijk vrolijk tot de orde geroepen door zijn moeder. Hij stak voortdurend zijn tong uit en maakte allerlei gekke gezichten. Het publiek (en wij) zijn er weg van en ook dit jaar wist Louis alle aandacht naar zich toe te trekken met zijn grappige gezichtsuitdrukkingen.

Beeld: NL Beeld / PA Images

Geen Sussexes

Prins Harry en Meghan waren, ondanks dat het een belangrijke dag was voor vader Charles, niet van de partij. Volgens een bron van Daily Mail is dit een ‘gevolg van de staat van hun relatie’.

Dat is een groot verschil met vorig jaar, toen wijlen Queen Elizabeth de twee wél uitnodigde ondanks alle familieproblemen. “Charles heeft ervoor gekozen om zijn jongste zoon niet uit te nodigen voor dit belangrijke evenement. Deze keuze suggereert dat de spanning tussen vader en zoon mogelijk verder is geëscaleerd”, aldus de bron.

Bron: Vorsten, Beau Monde Archief, Royal Fashion Police, Kate Middelton Style | Beeld: NL Beeld / PA Images

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..