Recap: voorbereidingen eerste verjaardagsparade Charles liepen niet van een leien dakje

Ah oh...

Afgelopen weekend was het moment daar: de voorbereidingen van de eerste Trooping the Colour van koning Charles. Trooping the Colour is hét event waarbij de persoonlijke troepen van koning Charles, de Household Division, een parade houdt en de koning zelf het saluut afneemt. Dit ter ere van zijn officiële verjaardag (zijn échte verjaardag is in november). Echter gingen deze voorbereidingen niet helemaal van een leien dakje… 

Trooping the Colour

Elk jaar doen er honderden militairen mee aan de parade van Trooping the Colour. Hun taak? Lang rechtop staan. Echter ging dat niet helemaal goed tijdens de voorbereidingen afgelopen weekend. Door het warme weer vielen er namelijk een aantal dik geklede mannen flauw. Prins William – die als erekolonel meeloopt in de optocht – had daarentegen nergens last van.

Trooping the Colour
Beeld: NL Beeld
Trooping the Colour
Beeld: NL Beeld

Prins William heeft op Twitter zijn dank uitgesproken naar alle Guards die in de warmte hebben deelgenomen aan het defilé. “Hartelijk dank aan alle soldaten die vanmorgen in de hitte deelnamen aan de Colonel’s Review”, schrijft hij. “Moeilijke omstandigheden, maar jullie hebben het allemaal heel goed gedaan. Bedankt. W”, laat de prins weten.

Geschiedenis schrijven

Te paard leidde de prins van Wales de optocht, waar hij gehuld was in de erewachtorde – compleet met beremuts, tuniek, kousenband én zwaard. William zorgde ervoor dat alle militairen en de anderen van de huishoudelijke divisie goed voorbereid zullen zijn op de échte Trooping the Colour, die aankomend weekend zal plaatsvinden. “Het doel van de controle van de kolonel is om te beslissen dat zij ook daadwerkelijk klaar zijn voor de koning”, vertelde een legerbron aan People.

Hoewel Trooping the Colour jarenlang geleid werd door wijlen koningin Elizabeth, zal het dit jaar koning Charles zijn die het stokje overneemt. En dat dat al een verandering an sich is, is een ding wat zeker is. Echter schrijft de koning met deze taak ook nog eens geschiedenis, omdat dit de eerste Trooping the Colour zal zijn sinds hij gekroond is tot koning.

Wisseling van de wacht

Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar wie er allemaal aanwezig zal zijn tijdens dit spektakel aankomende zaterdag. En gelukkig voor alle nieuwsgierige royal fans kunnen we al een aantal namen opnoemen. Zo zullen – naast alle werkende leden van de koninklijke familie – natuurlijk koningin Camilla, prins William, prinses Kate en prins George, prinses Charlotte en prins Louis aanwezig zijn.

En natuurlijk met een nieuwe koning op de troon, hoort ook een kleine wisseling van de wacht. Zo weten we dat prins William de titel erekolonel van de Welsh Guards heeft gekregen, en krijgt ook de prinses van Wales er een nieuwe titel bij: de kolonel van de Irish Guards. Maar dat is niet alles. Ook koning Camilla kan een nieuwe titel aan haar resumé voegen: kolonel van de Grenadier Guards. Deze rol werd voorheen vervuld door de hertog van York, die in januari 2022 van zijn koninklijke titels werd ontdaan.

Bron: HLN, People, Honey Nine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..