William en Kate bedanken flauwgevallen Guards voor hun inzet

Een aantal Guards vielen flauw door de hitte tijdens repetities voor Trooping of the Colour.

Het is dit weekend tropische warm. Niet alleen in Nederland, maar ook in Engeland, waar de repetities voor Trooping of the Colour op de agenda stonden. Het warme weer en de warme bontmutsen die Guards daar dragen, bleken echter geen goede combinatie. Meerderen van hen vielen namelijk flauw. William en Kate steken ze nu een hart onder de riem op social media. 

Flauwgevallen

Zaterdag stonden er repetities voor Trooping of the Colour op de agenda in Engeland, het jaarlijkse defilé ter ere van de verjaardag van de monarch. Meerdere leden van de Grenadier Guards (de elite-eenheid van het Britse leger) zijn daarbij flauwgevallen. De hoge temperaturen van dit weekend, de warme pakken én gevoerde bontmutsen die de Guards moeten dragen, bleken geen goede combinatie te zijn.

Op onderstaande beelden is te zien hoe een van de Guards op de grond ligt nadat hij flauwviel, terwijl zijn collega’s gewoon doorgaan. Gelukkig komt er snel hulp en wordt hij afgevoerd op een brancard.

Moeilijke omstandigheden

Prins William heeft op Twitter zijn dank uitgesproken naar alle Guards die in de warmte hebben deelgenomen aan het defilé. “Hartelijk dank aan alle soldaten die vanmorgen in de hitte deelnamen aan de Colonel’s Review”, schrijft hij. “Moeilijke omstandigheden, maar jullie hebben het allemaal heel goed gedaan. Bedankt. W”, laat de prins weten.

Ook op Instagram staan William en Kate stil bij de gebeurtenis. “Het harde werk en de voorbereidingen die nodig zijn voor een evenement als dit, is te danken aan alle betrokkenen, vooral in de huidige omstandigheden”, schrijven ze op hun Stories.

Beeld: Instagram @princeandprincessofwales 

Trooping of the colour

Op 17 juni vindt Trooping of the colour officieel plaats. Tijdens de ceremonie zullen zo’n 1.500 soldaten deelnemen aan het defilé om de verjaardag van de regerende monarch van het Verenigd Koninkrijk, koning Charles, te vieren. Het is een early birthday voor Charles, want in werkelijkheid is hij pas op 14 november jarig. We hopen voor de Guards in elk geval dat de temperaturen volgende week iets zijn gedaald.

Bron: RTL Boulevard, Twitter @KensingtonRoyal, Instagram @princeandprincessofwales, YouTube Gurardian News | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws