Dit werk deden vrouwelijke royals voordat ze prinses werden

Van nieuwslezeres tot realityster: dit waren de prinsessen en koninginnen voordat ze de paleizen betraden.

Van Meghan Markle en Grace Kelly weten we wat ze deden voordat ze de prins op het witte paard tegen het lijf liepen, hem trouwden en zich ontpopten als ware prinses. Maar wat voor baan hadden andere huidige prinsessen en koninginnen eigenlijk voordat hun leven voorgoed veranderde? We doken de archieven in.

Koningin Letizia

We kennen Letizia nu als een van de stijlvolste royals die zo nu en dan komt opdagen bij een royal duty of belangrijk event in een perfect gestylede outfit, maar voordat zij aan de slag kon aan de zijde van Felipe, werkte ze als nieuwslezeres. Een zakelijk pak, een gouden bob, en een neusje voor nieuws: Leti was een vast gezicht op de Spaanse tv.

Bron: NL Beeld

Prinses Kate

De prinses van Wales hopt au moment van het ene royal event naar het andere, maar voordat zij de paleismuren binnentrad, moest ze natuurlijk ook werken voor de kost. Dat deed ze onder andere – wellicht niet geheel onverwacht – als model, maar net als zus Pippa en broer James hielp Kate ook haar ouders een handje met hun feestartikelenbedrijf Party Pieces. Later ging ze aan de slag als inkoper van accessoires bij de Britse kledingketen Jigsaw. Haar gevoel voor stijl had ze dus al voordat ze prinses werd.

Kate met een vriendin in 2008. Beeld: NL Beeld

Koningin Rania

De koningin van Jordanië stuurde af in bedrijfskunde aan de universiteit van Caïro, en bemachtigde daar een baan mee op de marketingafdeling van Apple in Amman. Niet de minste naam, maar desalniettemin verkoos ze daarboven tóch een leventje in de royal wereld.

Koningin Máxima

Wat voor baantjes onze eigen koningin had toen ze nog niet haar werk had gemaakt van het bijwonen van royal events in de meest beeldige designer-outfits, is niet precies bekend. Wel weten we dat ze verschillende baantjes in economie en onderwijs heeft gehad voordat ze Wim-Lex ontmoette op die beruchte avond in Spanje.

Lesje geschiedenis: De burgermeisjes die opeens prinses werden
Máx in haar jongere jaren (bron: NL Beeld)

Koningin Mathilde

De koningin van onze zuiderburen behaalde een diploma logopedie aan het Belgische instituut Libre Marie Haps. Begin jaren negentig opende ze haar eigen praktijk, waar ze werkte totdat het koninklijke leven haar riep.

Prinses Sofia

Van alle vrouwen die nu binnen de paleismuren vertoeven, heeft prinses Sofia misschien wel de opvallendste carrière gehad. Terwijl ze boekhouding studeerde, dook ze ook op in een – laten we zeggen: niet zo koninklijk – realityprogramma.

Niet schrikken: dit was Sofia voordat zij koos voor een leven als prinses (bron: NL Beeld)

Ach ja, ze heeft zo in elk geval wél de aandacht weten te trekken van knappe prins Carl Philip van Zweden. Dat betekende dus een einde aan in bikini verschijnen op nationale televisie, en een nieuwe carrière als keurige prinses. Eind goed, al goed.

Bron: Hello! Magazine, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws