Wow: dit was de carrière van Letizia voor zij koningin werd!

Herken jij de Spaanse royal nog terug?

Vroeger zochten royals naast een romantische klik ook vaak nog een koninklijke connectie in een potentiële match. Anno nu is dat een tikje anders, en zo zijn er opeens volop burgerheren en ‘gewone’ vrouwen die zich toch binnen de paleismuren begeven.

 

Spaanse koningin

De Spaanse Queen Letizia is hier een goed voorbeeld van. Sinds schandaalkoning en schoonvader Juan Carlos I afstand deed van de troon, steekt Leti haar handen uit de mouwen als Spaanse koningin.

Anno nu zijn we groot fan van de modieuze outfits van de fashion forward koningin, maar voor zij een plekje in het hart van toenmalig prins Felipe had veroverd, werkte Letizia hard aan een heel ander soort carrière. En daar zijn nog volop beelden van!

Burgermeisje

Onlangs vierde Letizia Ortiz Rocasolano, zoals ze voluit heet, haar vijftigste verjaardag. In september 1972 zag de kleine Leti namelijk het levenslicht in een heel normaal gezin. Haar vader, Jesús Ortiz Álvarez, was destijds een journalist, en haar moeder, Paloma Rocasolano, werkte als verpleegkundige en vakbondsvrouw. Het gezinnetje breidde nog verder uit met Letizia’s jongere zusjes, Telma en Érika. En met z’n vijven was het Asturiaanse gezinnetje lange tijd heel gelukkig.

In 1999 besloten Leti’s ouders echter een punt te zetten achter hun huwelijk. Haar vader hervond de liefde vervolgens bij een collega, en in 2004 stapte hij, net als zijn dochter, in het huwelijksbootje. De huwelijksdag van Letizia’s vader ging alleen net gepaard met iets minder pomp and circumstance dan de koninklijke bruiloft van zijn dochter.

letizia felipe
Echte liefde: in 2004 stapten Felipe en zijn Letizia in het huwelijksbootje. (Beeld: Brunopress)

Eerste huwelijk

Overigens was het ook bij Leti niet in één keer raak. De Spaanse koningin stapte namelijk al eens eerder in het huwelijksbootje, maar deze relatie hield geen stand. Ook hier spiegelden vader en dochter elkaar: net als papa, tekende ook Letizia in 1999 de scheidingspapieren van hubby nummer één.

Enkele jaren later is vervolgens het begin van een royal romance, die naar verluidt zijn oorsprong vindt in Letizia’s eerdere baan. Benieuwd wat Letizia voor haar koninklijke carrière deed? Klik dan door naar de volgende pagina!

Laatste nieuws