Platzak: familiebedrijf van de Middletons zou 2,6 miljoen aan schulden hebben

Een flinke domper voor de ouders van Kate.

Opnieuw slecht nieuws voor de Middletons: de ouders van Kate zouden naar verluidt schulden hebben die zijn opgelopen tot 2,6 miljoen pond. Nu ze het familiebedrijf Party Pieces dan eindelijk van handen hebben gemaakt, zijn ze flink wat schuldeisers een uitleg – of eigenlijk een zak geld – verschuldigd. 

Feestje bij de Middletons

Al jarenlang was het familiebedrijf Party Pieces een groot succes. Elke Middleton hielp eraan mee: Carole had als oprichtster de touwtjes in handen, manlief Michael werd ook steeds nauwer betrokken bij het reilen en zeilen van de zaken, en ook kids Kate, Pippa, en James – die immers hun dure studie en luxueuze leventje te danken hadden aan het succes van het familiebedrijf – droegen hun steentje bij.

Verkocht

Zo’n twee maanden geleden kwam The Telegraph met het nieuws dat de ouders van de Princess of Wales wanhopige pogingen zouden doen om het bedrijf te verkopen nadat investeerders zich hadden teruggetrokken. Inmiddels is Party Pieces overgekocht door James Sinclair, een kinderfeestondernemer uit Essex die zichzelf de ‘miljonairclown’ noemt. “We zijn blij dat we deze transactie hebben kunnen afronden, waarbij het bedrijf wordt overgenomen door James Sinclair. We wensen hem het allerbeste voor de toekomst”, zeiden de Middletons daarover, duidelijk opgelucht dat ze het bedrijf van de handen hadden gedaan.

Pensioen

Toch is het nu maar de vraag of Carole en Michael wel zo opgelucht kunnen ademhalen. The Daily Mail meldt namelijk dat schuldeisers van het bedrijf ‘enorm verraden’ zouden zijn door schulden die zijn opgelopen tot zo’n 2,6 miljoen pond. Het gaat om grote leningen en belastingen die behoorlijk in de papieren zijn gelopen. Of de ouders van Kate aansprakelijk gesteld kunnen worden voor deze schulden, is nog maar afwachten. Volgens The Daily Mail hebben de schuldeisers geen poot om op te staan, en zullen ze straks met lede ogen moeten aanzien hoe Carole en Michael genieten van hun pensioen. Dit verhaal krijgt ongetwijfeld nog een staartje…

Bron: Daily Mail, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws